Komentáře článku
Pivní dění v roce 1991-1992
HISTORIEVýběr zpráv z tehdejšího tisku mapujících pivní dění v letech 1991-1992. Době rekordních pivních výstavů, znovurozvíjejícího se soukromého podnikání a smělých plánů.Přidat komentář Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Od: Jiří Kaňa
9. 10. 2008 20:02
9. 10. 2008 20:02
Je to tak, studenský pivovar patří Staskovi a pořád je v něm sklad/prodejna Regenta.
Od: Tomáš Semrád
9. 10. 2008 12:30
9. 10. 2008 12:30
I tak by mně těch 50 000 hl dobrušskýho piva stačilo :-).
Díky za info o Studené, že by se Regent bál konkurence, naopak by mohl ze spolupráce vytěžit a lépe odolávat tlaku gigantů, především toho s G....
Díky za info o Studené, že by se Regent bál konkurence, naopak by mohl ze spolupráce vytěžit a lépe odolávat tlaku gigantů, především toho s G....
Od: tomas
9. 10. 2008 12:20
9. 10. 2008 12:20
Dobruška tolik Rampušáku nevařila (max. myslím do 50000hl.) a celkový výstav navyšovalo náchodský pivo, který se tam zároveň stáčelo. Jak je to dneska ve Studené nevím. Byl jsem tam cca před 2 roky, fungovala tam prodejna s Regentem a třeboňským to i patřilo.O obnovení vaření piva uvažovali, ale měli problémy se samotným Regentem, takže z toho sešlo. Technicky by to velký problém asi nebyl(tak jako třeba v Dobrušce)a myslím že malý pivovar (tak do 5000hl. jak bylo v plánu)s restaurací a pensionem by v turisticky hodně navštěvovaný Český Kanadě určitě dobře fungoval. Škoda pěknýho nevyužitýho areálu.
Od: Tomáš Semrád
9. 10. 2008 11:28
9. 10. 2008 11:28
Taková čtení z archivu mě opravdu baví a díky autorovi za ně.
Kéž by se vrátily časy, kdy dobrušský, trutnovský, broumovský, uherskobrodský a českokrumlovský pivovar vařily tatáž množství co v uvedených polistopadových letech, samozřejmě v požadované kvalitě, na úkor vodnatých produktů současných velkopivovarů. Při takových vystavovaných objemech, by ani nebyl problém na jejich piva mnohem častěji narazit než je tomu dnes. I když ve svých regionech třeba u Krakonoše nebo Janáčka to až takový problém zase není.
Rovněž mne zaujala zmínka o uherskobrodském pivu Comenius, které se dříve vařilo jako 12% a dnes je z něho vydařený 14% speciál.
A co se týká etiket, tak z těch z uvedených let 1991-1992 bylo zcela zřejmé, kde se to které pivo opravdu vyrobilo, což dnes není možné většinou u těch velkých pivovarů poznat. Ještě mě zaujalo, že pivo ze Studené Horák bylo vyrobeno z čínského chmele...
Apropó Studená, někde jsem četl, že v tamním pivovaru by měla být obnovena výroba místního piva, ale nevím zda to nebylo jen zbožné přání. Ví o tom někdo něco?
Kéž by se vrátily časy, kdy dobrušský, trutnovský, broumovský, uherskobrodský a českokrumlovský pivovar vařily tatáž množství co v uvedených polistopadových letech, samozřejmě v požadované kvalitě, na úkor vodnatých produktů současných velkopivovarů. Při takových vystavovaných objemech, by ani nebyl problém na jejich piva mnohem častěji narazit než je tomu dnes. I když ve svých regionech třeba u Krakonoše nebo Janáčka to až takový problém zase není.
Rovněž mne zaujala zmínka o uherskobrodském pivu Comenius, které se dříve vařilo jako 12% a dnes je z něho vydařený 14% speciál.
A co se týká etiket, tak z těch z uvedených let 1991-1992 bylo zcela zřejmé, kde se to které pivo opravdu vyrobilo, což dnes není možné většinou u těch velkých pivovarů poznat. Ještě mě zaujalo, že pivo ze Studené Horák bylo vyrobeno z čínského chmele...
Apropó Studená, někde jsem četl, že v tamním pivovaru by měla být obnovena výroba místního piva, ale nevím zda to nebylo jen zbožné přání. Ví o tom někdo něco?
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT