Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pivní putování v Drážďanech

ZAHRANIČNÍ
27. 3. 2008 22:13 autor: tomas
Čtenářů: 13268 | Fotogalerie
Komentáře: 13
Drážďany asi není třeba zvlášť severočechům představovat. Město známých vánočních trhů, barokních památek, nebo i sídlo hypermoderní automobilové manufaktury Wolkswagenu. Kdo ale byl ve městě naposledy za éry Ericha Honeckera, bude přinejmenším lehce zmaten a překvapen.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Jiri.J
17. 11. 2008 09:14
Feldschlösschen je skutečně jen pouhá schoda jmen. Ten ve Švýcarech je navíc, pokud vím, už delší čas zrušen. Některá jeho piva se vaří licenčně v Rakousku, včetně supersilného Samichlausse. O tom Jarošovu si myslím, že se jedná o běžné pivo z pivovaru a jenom tam plácnou jinou etiketu. Silně pochybuji, že by vařili podle technologie z původního Jarošova. Jinak se údajně vařil ve Velkém Březně, ale nevím to na 100%
Od: Tomáš Semrád
17. 11. 2008 01:43
Opravdu moc krásně napsané, poutavé a vybízející po návštěvách ve článku popisovaných minivaren a i vyzkoušení některého ze zástupců velkovárenských.
Jinak bych měl dvě otázky. Zaujal mě ten Jarošov. Svého času jsem ho viděl v lahvích v jednom našem obchodě, ale pak jako by se po něm slehla pivní zem. Jenom by mne zajímalo, v kterém pivovaru skupiny Drinks Union ho vaří. Pamatuji si, že v loňském čísle Pivního Kurýra byla věnována jedna celá strana této pivovarské skupině, kde pan Váša informoval kde se jaká jejich značka piva vaří, avšak o Jarošově zmínka nebyla....Proto jsem se domníval, že s jeho výrobou již definitivně přestali a vida ho, "utekl" nám zřejmě do Saska....Já někde slyšel, že svého času se prý vařil v Kutné Hoře...
A druhý dotaz se týká pivovaru Feldschlösschen. Má něco společného se švýcarským jmenovcem nebo se jedná jen o shodu jmen?
Díky a jen tak dále!
Od: Petr Žalio
25. 7. 2008 21:54
Tak nevím, který článek dřív:) vše super napsané, stručné, výstižné, čtivé, informativní, přehledné..
Díky!
Stránky : << 1 2
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT