Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pivní zpravodaj 16.4.

ZAJÍMAVOSTI
16. 4. 2008 23:04 autor: tomas
Čtenářů: 5945
Komentáře: 10
Výběr pivních článků z tisku


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
7. 1. 2009 15:03
Značku piva Chebské Hradní, má opravdu nově zaregistrovanou jeden místní velkoobchod s pivem a nápoji, takže stopa vede tam. Každopádně oficiální informace zatím žádný.
Od: Franta
6. 1. 2009 19:22
Čtu Vaši diskuzi a slyšel jsem, že v tom Chebu se na tom snad pracuje potichu, ale usilovně. Mám zatím nepotvrzenou informaci, že byly nově zapsány ochranné známky na tehdejší pojmenování piv. Např. "Hradní 11". Říkal mi to majitel Lomnického Permona. Tak snad se to někomu povede.
Od: Tomáš Semrád
30. 12. 2008 19:35
Díky za info, s tím Chebem jsem to nečekal, já myslel, že se právě jedná o ty hradby, hmm, zajímavé!
Od: tomas
30. 12. 2008 17:31
Jestli to má něco společnýho s Dymáčkem nevím, ale určitě to nebude v hradbách. Tam byl údajně problém s památkářema a tohle by navíc neměl bejt klasickej restaurační mini, ale malej průmyslovej pivovar. V Platnéřský v Praze se plánoval pivovárek Pragold, dokonce vydali i tácek, ale nakonec je tam další Potrefená Husa.
Od: Tomáš Semrád
30. 12. 2008 14:16
No s tím Chebem mi vzals Luďo stejný dotaz. To by mě taky zajímalo.
Od: Luděk
30. 12. 2008 11:41
to tomas: Jde opravdu v Chebu o nový pivovar nebo o spícího a nikdy nerozjetého Dymáčka v chebských hradbách? Taky mě zarazila ta Praha Platnéřská ve fotoalbu - tam měl pivovar být a z toho nic nebylo...
Od: tomas
29. 12. 2008 20:43
V Domažlicích jsem se stavoval letos na jaře a s pivovarem to vypadá opravdu až tak na příští pětiletku. Varna p.Fencla je k vidění v jeho muzeu v Krušovicích, který rozhodně doporučuju. Příjemně jsem si tam s p.Fenclem popovídal. Kolem piva se točí celej život a má co říct. Na západě se pivovárků plánuje víc, ale jistej je zatím jen pivovar v Chebu, kde by se mělo začít vařit co nevidět a kterej by měl bejt velikostně asi jako v Koutě na Šumavě. Alespoň teda podle fotky varny, která je tady: http://www.b-kontakt.cz/cs/realizace.html
Od: Tomáš Semrád
29. 12. 2008 15:55
No Luďo, to teda nejsou moc dobré zprávy s pěnou, ale nedá se nic dělat, i takovej je pivní život. Zas na druhou stranu budu rád za ty Domažlice, i když to bude asi až za dlouho. Na dobré věci se vyplatí počkat....Aspoň to se praví v jedné reklamě na Guinness:-)
Od: Luděk
29. 12. 2008 13:12
to Tomáš Semrád: Domažlický minipivovar je stále v plánu, ale podle tempa stavebních prací na místě to vidím tak na rok otevření 2011-2012 :-( moc rád se budu mýlit.
Fenclův domácí pivovar v Krušovicích od předloňska nevaří - pan Fencl byl dlouhodobě nemocný a domácí vaření po uzdravení definitivně "zabalil".
V Roztokách se uvařila jen před lety zkušební várka a stávající majitel bohužel nemá zájem výrobu piva rozjet :-(
Od: Tomáš Semrád
27. 12. 2008 19:02
A i sem přidám něco málo "starých" poznámek.
Ad "Vyškovský pivovar se nachází v hluboké krizi":
modlím se, aby už skončila a můj oblíbený pivovar to přežil, třeba s malými šrámy, ale přežil! Budu se snažit k tomu přispět seč to jen půjde. Mých letošních 128 vyškovských piv (116 Březňáků, 11 Džbánů a 1 Desítka)- suma sumárum 0,64 hl, si dávám do nového roku jako předsevzetí významně navýšit. Pouze by bylo dobré pro moje ulehčení a tak trochu i pohodlnost, kdyby se pivovar vrátil s prodejem svého lahvového sortimentu do míst, kde byl dříve dobře dostupný a kde ho i já pravidelně kupoval. Prosím! Určitě nejsem sám.
Ad "Na trhu se objeví novinka-pepřové pivo":
to jsem sice ještě nepil, zato medový ležák z Olivětína nemá chybu, zatraceně zajímavé pivo, až tak, že poslední a zároveň moje první zkušenost s ním byla "tak příjemně bolestivá"....
Ad "Lidé žádají pivo s duší, ne průmyslové europivo":
no jenom by mě zajímalo, zda všechno to kvantum toho svijanského piva je tak poctivě uvařené, jak se dušuje pan sládek Menšík. A to nemyslím vůbec špatně neb Svijany mně moc chutnají.
Ad "Pivo stále kraluje":
Jak je to s těmi Domažlicemi, resp. s tím minipivovarem nyní, neví někdo? Bude či nebude...?
Ad "S višní nebo medem. Tak vaří minipivovary":
zde se budu opakovat, to co jsem napsal na jiném pivním serveru. Já si nemohu nyní vůbec zoufat, jelikož Sentice, kde se již pravidelně co týden zastavuji pro pivní tovar, mám cca 5 km od bydliště a Oslavany cca 20 km a kde jsem nedávno i poprvé pro pivo byl. Vzal jsem si 10 a 12 a zvláště ta desítka byla víc než poctivá a sakramensky pitelná. Mimochodem ta polotmavá třináctka se zove Františkova třináctka nebo Komtur? A Žebětín ten mám taky do 15 km. Přes Blučinu budu příští rok pravidelně nějakou dobu jezdit a Pegas ten taky není pro mě daleko. Jsem to ale šťastný člověk.
Ad "Rakovnicko-kraj pivu zaslíbený":
jestli si dobře vybavuji, tak zde chybí zmínka co se pivovarů a pivovárků na Rakovnicku týče o Fenclově krušovickém pivovaru. No a doufám, že se podaří obnovit pivovarnickou tradici na Křivoklátě. Mimochodem, ve článku je zmínka o Roztokách. Mám podobný dotaz jako v případě Domažlic, bude se někdy v Roztokách vařit vlastní pivo, jak bylo původně plánováno nebo je to už definitivně out?
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2020 | Provozováno na RS MAXSOFT