Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Detail článku

Pivní papež a jeho televize

ZAJÍMAVOSTI
7. 10. 2008 23:55 autor: tomas
Čtenářů: 10938
Komentáře: 0
Rakousko je trochu neprávem mezi různými příznivci piva přehlíženo a je na něj i u nás často nahlíženo z patra. Do první pivní ligy pravda asi nepatří, ale díky rozvinuté pivní kultuře, relativně velkému počtu pivovarů a hlavně opravdovému boomu malých pivovárků a domácích pivovařičů fungujících poslední roky, je krajem pivně velmi zajímavým.

Rakousko má i opravdovou pivní osobnost - znalce a propagátora piva, respektovaného pivními fandy z různých koutů světa. Pivní osobnost, jakou se (při vší úctě ke všem českým propagátorům a znalcům piva) zatím naše republika chlubit nemůže.

Oním chlapíkem není nikdo jiný než Conrad Seidl.

Vídeňský rodák a čerstvý padesátník (nar. 1958), se už jako desetiletý kluk pod vlivem pražského jara 1968 a událostí v ČSSR téhož roku, rozhodl pro kariéru novináře. Od školních novin se postupem let vypracoval v respektovaného novináře, sloupkaře významných deníků, politického komentátora i autora několika knih s politicko sociologickou tematikou. Řadu let už je ale činný hlavně v jiném oboru a tím je pivo a pivovarnictví jako takové.

Conrad Seidl je v jistém smyslu už pivní celebrita a zároveň svéráz, který ve svém typickém klobouku a kožených kalhotách navštěvuje pivnice, pivovary a sám sebe nazývá pivním papežem.

Kromě provozování vlastních stránek o pivu (http://www.bierpapst.cc) nebo (http://bierguide.blogspot.com) vydal už několik knih o pivu, pořádá různé pivní semináře a hlavně vydává každoročně svůj knižní Bier Guide - podrobně a uceleně zpracovaného aktualizovaného průvodce rakouským pivovarnictvím.

Nejnovějším počinem je i vlastní televizní pořad o pivu (snad pro rakouskou TV stanici TW1). Žádné domácí video (nic proti němu), ale profesionálně zpracovaný pořad, který sice díky sponzorování pivovarem Guinness až příliš často míří do irských hospod, ale zárověň přináší velmi zajímavé reportáže nejen z rakouské pivní scény, ale i třeba z Mnichova, Berlína, Dublinu a dalších pivně zajímavých míst a pivovarů.

Na stránkách (http://www.bierpapst.tv) jsou natočené reportáže ke shlédnutí a tak nezbývá než oprášit němčinu, nebo se ji při sledování videí s panem Seidlem rovnou učit.

Komentáře: 0      Zobrazit/Přidat

Informace k článku

Nejčtenější článek kategorie ZAJÍMAVOSTI:
Zářijová degustace

Hodnocení článku
Průměrné skóre: 0.0
Hlasů: 4486

Kliknutím na zvolený počet hvězdiček hodnotíte článek. Dobrý článek = více hvězdiček a naopak.

1

2

3

4

5

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT