Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Krejčovské pšeničné pivo

ZAHRANIČNÍ
22. 11. 2008 00:00 autor: tomas
Čtenářů: 12912 | Fotogalerie
Komentáře: 6
Mezi nejrozšířenější a i nejznámnější pšeničná piva v Bavorsku patří především 3 značky. Erdinger z pivovaru v Erdingu, Maisel z Bayreuthu a konečně Schneider z Kelheimu. Právě o pšeničném pivu Schneider bude tentokrát řeč.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
27. 11. 2008 13:44
Já to zas tak jednoznačně nevidím. V tomhle konkrétním případě by mohl bejt Buvar velkorysejší, protože jde o normální německý překlad názvu fungujícího místního pivovaru, kterej navíc fungoval dávno před Budvarem. Něco jinýho by bylo, kdyby někdo dával takovej název nebudějovickýmu pivu, nebo když by někdo kopíroval přímo barvu,tvar a grafiku loga, jako to dělají třeba wietnamci u log známejch značek.
Od: Rony
24. 11. 2008 22:05
To: "Měštani" zaplatí Budvaru ... Takových případů, kdy někdo parazituje na úspěších druhého, najdeme kolem nás spoustu. Konečně ale jedna kauza prošla martýriem času a dospěla do konce, Snad výchovně zapůsobí i na ty ostatní.
V tomto případě pak oceňuji, že soud jasně BMP vzkázal, že označení původu nelze používat jako značku piva. Tohle BMP zkoušel řadu let a procházelo mu to.
Od: honza Svetpiva.cz
24. 11. 2008 08:29
MEl jsem moznost ochutnat pullitrovou lahev EisWeizenbocku pro kanadsky trh a vzorky tretinek pro Evropu. Jestli ho neprodavaji v pivovaru nevim, priznam se, ze jsem je mel od sladka.
Od: Jiri.J
23. 11. 2008 08:50
O tom Esiweizenbocku vím,že existuje, ale nikde, ani v Kelheimu ho neměli. Pokud vím, tak se dělá pro americký trh. V pivovarské pivnici ho nenabízí. Je to myslím škoda. Věřím, že je to, jak píše Honza, skutečná bomba. Rád bych je taky ozkoušel, ale jak se k němu dostat? Ono se vaří v Německu více různých specialit pro US trh, které nejsou k dostátí, včetně Berliner Weisse,...
Od: tomas
22. 11. 2008 11:30
Ja tam byl 28 října na náš státní svátek. Vaří stabilně 6 druhů (všechny jsme je ochutnávali)a nejlepší je určitě Original, to je klasika a samozřejmě Aventinus. Ten hell, kristal i leicht chutnají celkem dobře, ale na můj vkus trochu vodově.
Od: honza svetpiva.cz
22. 11. 2008 10:38
Mozna jsme se v pivovaru mijeli. Ja tam byl pred dvema tydny.

VAri tusim 11 psenicnych piv, nejvic mi chutnala klasika, organicke s chmelem Cascade(USA) a samozrejme Aventinus a uplna bomba, jejich EisWeizenBock. k tomu originalni sklenice...dobre misto na prohlidku a kousicek autem z Prahy(dalnice vede skoro az k pivovaru)
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT