Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Výlet do Bamberku - den první

ZAHRANIČNÍ
12. 5. 2009 21:41 autor: tomas
Čtenářů: 11037 | Fotogalerie
Komentáře: 14
Máj je lásky čas, lásky k pivu dvojnásob a pokud je prodloužený víkend jak už je začátkem května dobrým zvykem, je také ideální dobou pro návštěvu našich západních sousedů, průzkumu tamních pivovarů, příjemných hospod a pivních zahrad.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: phrabina
19. 5. 2009 11:17
každopádně zahrádka Maisel funguje nadále, ovšem pouze jako Keller pivovaru Fassla
Od: tomas
19. 5. 2009 10:16
Pro Jiri.J: Maisel skončil definitivně někdy vloni na podzim, ale vývěsní štíty jsou pořád ve městě vidět, tak je možný, že se pivo vaří pod stejnou značkou jinde. S tím pšeničným pivem mě to taky překvapilo (hlavně u Schlenkerly), ale snad by nám ten chlapík nevykládal nesmysly.
Od: Jiri.J
19. 5. 2009 08:34
S těmi pšeničnými pivy je to zajímavé a docela pochopitelné. Trošku mi však nesedí moje senzorická zkušenost. Co pak např. takový pivovar Fassla? Testovali jsme bambergské Weizen "vedle sebe" a rozdíl byl např. oproti dosti Keesmann značný. Spezial má také svůj charakteristický Weizen. Pšenici z Greifenklau jsem taky neměl.... a podle Kaiserdomu soudit nemohu, jelikož k jeho pivům jsem se probojoval jen v supermarketu (Lager a Pils), jejich pšenici jsem taky neměl. Zájem piva Z Kaiseromu už dále nemám. Zbytečná ztráta času.
Nevíte, jestli Brauerei Maisel je již definitivně uzavřen nebo ještě vaří?
Od: Petr Buriánek
18. 5. 2009 22:36
To tomas a Jiri.J: O té pšenici to říkal průvodce v Klosterbräu.
Od: tomas
18. 5. 2009 21:17
pro M.Hřebačka. Jestli sháníte nový sklo, tak pěkný půllitry dělá Rastal, kterej by měl mít i český zastoupení. Zkuste se proklikat na http://www.rastal.de/shop/index.html Typ Moravia nebo Tubinger jsou podobný modely. Možná by měl mít podobný sklo i www.sahm.de
Od: tomas
18. 5. 2009 21:05
Říkal to průvodce na exkurzi v Kloster brauerei nebo majitel Mahr´s. Nejsem si ted jistej. V Bamberku prý dělá svojí pšenici jen Kaiserdom a Mahr´s. Ostatní co ji pod svojí značkou prodávají si ji prej nechávají vařit v Kaiserdom. Jestli ale mají vlastní receptury to opravdu nevím. Až tak to nerozebíral. Každopádně to má třeba zrovna u Kessmanna logiku. Každej tam jde cíleně na pils nebo lager. Pšenici tam mají stejně jako i jinde ve městě jen z lahve a je to spíš okrajová záležitost. V Bamberku nemá pšenice až takovou tradici.
Od: Michal Hřebačka
18. 5. 2009 20:58
Mám prosbu. Sháním takové "bucláky", ze kterých pili ve filmu Postřižiny. Památná scéna, kdy má paní Vášáryová v jedné ruce řízek a ve druhé "buclák". Poradíte mi někdo prosím? Děkuji michal.hrebacka@seznam.cz
Od: Jiri.J
18. 5. 2009 20:54
Všechny články zde jsou skutečně zajímavé a vždy zde naleznu něco nového, včetně výletů do historie. Díky za to.
Od: Jiri.J
18. 5. 2009 20:49
Ještě mě zaujalo, že Keesmann Weizen nevaří, ale odebírá jej z Kaiserodmu.
To je pro mě naprostá novinka. Kde jste to zjistili? Vcelku bych to nakonec chápal. Jsou zařízení na ležáky. Je fakt, že jejich pšeničné mi skutečně naprosto nechutnalo. Nevíte, zda si je nechávají spciálně vařit, podle orig. receptury nebo je to jen Keiserdom Weizen s jinou etiketou.
Od: Petr Ž.
16. 5. 2009 21:55
Tak to je opravdu zajímavá novinka. Schlenkerla Rauch Weissbier - Blended? To jsem vůbec netušil! Díky za zajímavé info. Co se týče Kesseman Pils, jedná se vskutku u jeden z nej světovách Pilsenerů. Nádherný sladově-obilný jihoněmecký Pils, s lehkým herbálním nádechem a příjemným vyváženým lahodným, suchým, dozníváním čerstvého chmele. Řekl bych, že jde i o místní evergreen. Ze své zkušenosti jsem vypozoroval, že lidi v Bambergu a okolí berou toto pivo opravdu útokem, po basách, skoro ve všech supermarketech a getränkemarketech. Inu není se čemu divit, je vidět, že ví co kupují.
Stránky : 1 2 >>
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT