Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pramen zdraví z Posázaví

DOMÁCÍ
3. 7. 2009 21:17 autor: tomas
Čtenářů: 10306 | Fotogalerie
Komentáře: 9
Známý slogan sice patří výrobku hesovské mlékárny, ale dá se rovněž aplikovat i na jedno posázavské pivo, které rozumně konzumované, je tím Pramenem zdraví bez diskuze také.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Rosťa
13. 7. 2009 21:14
Aha... Já byl teď tři neděle po Čechách na pěší pouti bez netu, čili jsem nestihl tu info, jinak bych s tebou jel hned. Protože Kácov je neuvěřitelným zjevem na naší pivní scéně. Jsem moc rád, že i zde, na Obzoru pivním, jest Kácov představen v tomto duchu. Díky...
Od: tomas
13. 7. 2009 11:47
pro Rosťa: Hele, zúčastnit prohlídky se mohl každej kdo se mi předem přihlásil nebo tam rovnou přijel. Ta informace tady byla na webu cca 10 dnů. Měl si se Rosťo ozvat. Já na tebe žádnej kontakt nemám. Vzali jsme potom útokem ještě Ježka. O tom víc info brzy. Byl to fajn výlet. O tom pšeničným nám paní průvodkyně říkala, že to byla zatím snad jen 1 várka a nevím jestli plánují další. S tou vánoční 14 teď nevím přesně a je dost možný, že jsem to napsal blbě. Přeci jen se tam na mě ta jejich nefiltr. dvanáctka trochu podepsala. Asi si budu muset začít dělat na místě zápisky.
Od: Rosťa
13. 7. 2009 08:22
Moc hezky jsi to napsal. I já se tam vypravuji několikrát ročně, že jsi mě tam nevzal s sebou, člověče!? Tome, oni opravdu vaří světlou Vánoční 14? Já měl vždy jen tmavou. A kdy vaří to pšeničné, ani to jsem neměl možnost ochutnat...
Od: tomas
6. 7. 2009 22:59
pro J.Kaňa: asi to byla imitace dřeva. Nějaký stálý zákazník si je dovezl z Německa a nechává si je pravidelně v Kácově plnit. Já jsem byl s Kácovem zatím vždycky spokojenej snad na jednu vyjímku v Praze U Klokočníka, kde jsem měl štěstí na nepitelnýho kvasničáka, ale je otázka jestli byl na vině pivovar nebo výčepní. Myslím, že na malý pivovar a český poměry mají kvalitu stabilně vyrovnanou.
Od: Jiri.J
6. 7. 2009 16:19
Potvrzuji, stáčelo se skutečně v Březnici. Pivo se v té době točilo i v Praze na Vinohradech. Když jsem ho v r. 1994 ochutnal v pivovaru Na šalandě, tak jsem byl doslova okouzlen. Vynikající pivo. M8m pocit, že dnes je více chmelné.
Od: Jiří Kaňa
6. 7. 2009 11:54
Ty soudky ale asi nebudou dřevěné, ne? Tohle je měkčí plast povrchově upravený jako dřevo. Ale vypadá to dobře.
No, ne že bych nebyl navnaděný zas se tam podívat... Naposledy jsem pil místní pivo víc jak před dvěma lety a to nebylo zrovna dobré, nejsem totiž příznivcem celerové vůně a chuti v pivu. Předtím ale bývalo báječné.
Od: Martin
5. 7. 2009 18:23
Pokud vím, tak se stáčelo v Březnici (ostatně i tvar používaných etiket odpovídá tehdejším březnickým).
Od: tomas
5. 7. 2009 08:48
Tak pivo z toho prvního období jsem nikdy nepil a vždycky mně zajímalo jaký bylo. To museli stáčet asi ručně, nebo v jiným pivovaru protože pochybuju, že by tam měli tehdy stáčírnu. Objekt sklepů naproti pivovaru tehdy ještě nebyl jejich.
Od: Jiri.J
4. 7. 2009 14:11
Pěkná reportáž. Pamtuji ještě začátky pivovaru v r. 1994. Tehdy mi kácovnské pivo chutnalo ještě víc, než dnes. Mám pocit, že bylo více sladové a méně chmelné, než dnes. Je to ale pouhý můj subjektivní dojem. Vzpoměl jsem si, že tenkrát se dokonce stáčelo dokonce i do lahví (euro láhve)!
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT