Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Ježek v novém provedení

DOMÁCÍ
14. 7. 2009 23:52 autor: tomas
Čtenářů: 10444 | Fotogalerie
Komentáře: 10
V loňském roce rozčeřila český pivovarský rybník ambiciozní firma K - Brewery tím, že nakoupila několik pivovarů či podílů v pivovarech.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
10. 8. 2009 21:33
pro Pechi: Určitě ne! Shoda jmen.
Od: pechi
7. 8. 2009 23:58
má pan Hladík něco společného s Radimem Hladíkem, který na dnu Ježka vystupoval?
Od: tomas
5. 8. 2009 09:51
pro JacK: Díky za doplnění a názor pane řediteli. Tu stupňovitost Ježka jsem psal na základě údajů z knihy várek, kterou mi pan Hladík na mojí štouravou otázku neváhal ukázat. Pokud se HGB používá skutečně jen na diskontní piva tak s tím nemám problém. Novou desítku Šenkovní jsem měl zatím jen 1x z lahve a chutnala mi. Co je ale tak tradičního na jednofázovém kvašení v CKT? Vím, že jste to zařízení zdědili a nemůžete s tím nic dělat, to je jasné, ale ten rozdíl tam prostě je. U piva ze spilky-sklepa a CKT je vždycky rozdíl i když uznávám, že ne moc velký a laik ho často nepozná. Naposledy jsem tak ochutnal v Popovicích kmenovou várku klasickou a kmenovou várku z CKT a rozdíl tam byl a shodli jsme se na tom všichni co jsme to tam zkoušeli včetně pana pivovarského. PR zprávy pivovarů tohle samozřejmě nikdy nepřiznají. U pana průvodce jihlavským pivovarem mě spíš překvapil jeho názor na minipivovary, které prý vaří pivo z koncentrátů a to, že se o zařízení HGB vůbec nezmínil. Já už vím svoje, ale úplný laik, který přijde na prohlídku pivovaru si právě podle slov pana pivovarského dělá názor
Od: JacK
4. 8. 2009 16:02
Pro upřesnění fotogalerie, snímek staré nepoužívané ležácké tanky, zachycuje vlevo zásobník na ledovou vodu - spílání mladiny, vpravo zásobník etylenglykolu, chlazení CKT.
Váš průvodce byl p. Hladík, sladovník a první várek pivovaru, v současnosti druhým rokem v důchodu.
Čestný člověk, praktik, provází s nadhledem a grácií. Hezký den.
Ja(c)K
Od: JacK
4. 8. 2009 15:55
Vážení, 11% je světlý ležák, vařený jako 11,3, prokvašení cca 82%, obsah alkoholu 4,9 % vol., leží minimálně 35 dní. Pivovar vyrábí na export v lahvích pod privátními značkami exportérů zhruba 30 druhů piv od 5 do 16 % EPM. Z toho logicky vyplývá přítomnost HGB. Pokud Vám nestačí výsledek od šenkovní 10% po Jihlavský Grand tak s tím nic nenadělám. Pokud mi někdo do očí řekne, že pivo neděláme poctivě, tak se s ním budu přít.
Dej Bůh štěstí. Sládek Ja(c)K
Od: milan
23. 7. 2009 16:01
Bohužel si již na jméno vůbec nepamatuju, ale bylo to tak v letech 1983-1987. Mám dojem, že i sládek v té tobě byl dobře politicky "zakouslej".
Od: tomas
20. 7. 2009 14:16
To je pěkný, to byl už ředitel p.Kylberger? Úplně jsem zapomněl zmínit, že po dlouhejch letech letos nový majitelé K.Brewery vyměnili právě ředitele za novýho, p.Kalinu. Já mám na jihlavský pivovar vzpomínky ze začátku devadesátek, když jsem chodil okolo. Budovy silně zchátralý, tam kde je dnes pivovar.zahrada a restaurace byl tak neuvěřitelnej bordel až to zaráželo. Hnijící bedny, vraky aut a piv.strojů... Vlastně až rakušák Schwarz tam udělal pořádek. Taky si pamatuju na konec 80.let kdy se v jihlavě předělávala varna. To bylo snad půl roku všudě místo Ježka Prostějovský a Břeclavský pivo v rámci soudružský podnikový výpomoci. To jsem ale pivo ještě nepil.
Od: Milan
20. 7. 2009 13:28
Na jihlavský pivovar mám ještě vzpomínku z doby před "sametovou revolucí". Je to jeden z mála pivovarů, kam jsem se nikdy nedostal na prohlídku. Ve vrátnici jsem byl vždy zadržen, pak přišel sám ředitel pivovaru a doslova mě vyhnal, abych nerušil jejich zodpovědnou práci při budování komunismu.
Od: tomas
15. 7. 2009 12:26
Vloni mi tam chlapík na exkurzi jmenoval název toho barviva odněkud z Německa. Klasickej kulér to nebyl. S těma minipivovarama je to zvláštní, že už jsem poslední dobou od několika lidí slyšel názor, že to prý není ono a bylo evidentní, že je neberou jako skutečný pivovary. A to byli lidi z pivovar.profese nebo lidi, který se o pivo zajímají hodně a u kterých bych takový názory nečekal.
Od: Jiří Kaňa
15. 7. 2009 10:56
No vida, tak minipivovary vaří z koncentrátů... Asi na rozdíl od Ježka, který měl u tmavého piva ten koncentrát uvedený ve složení (potravinový koncentrát tmavého poiva, nebo tak nějak to tam psali).

Co se týče tanků, tak ty používaly už v půlce devadesátých let i Ústecké pivovary.
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT