Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

S hlavou v Pejru aneb ohlédnutí za slavnostmi Poutníka 2009

DOMÁCÍ
18. 8. 2009 19:34 autor: tomas
Čtenářů: 9335 | Fotogalerie
Komentáře: 5
Když jsem se zhruba před dvěma měsíci dozvěděl o konání Dne otevřených dveří v pivovaru Poutník Pelhřimov, neváhal jsem a červenou tužkou jsem si v kalendáři zakroužkoval sobotu 15. srpna.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Jiri.J
21. 8. 2009 15:33
To:Jiří Kaňa. Akce. 2 piva zdarma přilákaly na prohlídku pivovaru davy lidí (povětšinou dosti podivných, raději bych se o nich dále nerozepisoval). K tomu všemu byl pouze jeden mobilní výčep, který se úderem 12 hod. od pivovaru přesunul na náměstí, kde začal ve 2pm opět premávat. Fronty cca 150m. Chudák sládek a jeho kolegové nevěděli, kde jim hlava stojí. Nemyslím, že to byla jejich vina, spíš to bylo celkově podceněné. Prohlídka pivovaru po 20 lidech, taky nebyla asi zrovna ideální varianta. Mohli to udělat průchozí se zastávkami a info tabulemi + "hlídače". Naštěstí jsme měli domluvené alespoň pivo z tanku, což pan sládek zařídil. Chudám, pořád ochotný a přívětivý. Myslím, že se mu o té akci ještě teď zdá. V důsledku toho všeho bylo pivo ne zrovna vzorově ošetřené. Když jsem ho měl v Brně, tak bylo velmi podařené. Výrazně chmelově drsné (na mě snad až příliš) s jemným železitým podtónem. Osobité, poctivé pivo. 10% bohužel vůbec nenarazili, 12% tmavá mi tedy nesedla.
Od: Jiří Kaňa
21. 8. 2009 13:32
Jiri.J: A co se v Chotěboři nepovedlo? Jenom akce, nebo i pivo?
Od: brk
21. 8. 2009 11:21
Co je to extra horky Poutnik ? Zhruba pred mesicem jsem si bral v pivovaru sud 12 a o tom pivu tam neni ani zminka ?!
Od: Jiri.J
21. 8. 2009 09:30
Já jsem dal bohužel přednost Chotěboři, ač jsem velmi zvažoval jestli do Pejru nepojedu. Teď dosti lituji. Naštěstí jsem si pak v Brně zlepšil náladu extra hořkým Poutníkem:-))
Od: val
19. 8. 2009 15:19
Akce byla příjemně komorní, solidně obsazená. Hudební produkce tradičně příšerná, jako všude. Exkurze zajímavá, byl to zatim nejmenší pivovar, ve kterém jsem kdy byl. Točené pivo ve stáncích vynikající, jídlo jsem si nedával. Zamrzel jen odfláknutý prodej suvenýrů - nikde žádný stánek apod., půllitr jsme si museli doslova vyprosit (příjemných 50,- za pohárek, s uchem ani nic jinýho neměli) a lahvové na akci neprodávali vůbec.
Kromě toho nabízí Pelhřimov přehypované muzeum rekordů, krásný výhled z kostelní věže a v parku volně přístupné voliéry s několika druhy papoušků, dále sympatické hladové okno U Balouna a příšernou restauraci Slavie na náměstí.
Počasí se taky vydařilo, takže podtrženo sečteno: příjemně strávený den s vynikajícím pivem.
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT