Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Putování s Bakalářem

DOMÁCÍ
19. 8. 2009 00:00 autor: tomas
Čtenářů: 11462 | Fotogalerie
Komentáře: 3
Mezi ty obdivuhodné pivní počiny posledních let patří rozhodně i obnovení 7 let uzavřeného pivovaru v Rakovníku.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Milan
27. 10. 2009 13:49
Pro mě z celé debaty vyplynulo, že je velice chválihodné, že majitel zareaguje na kritiku své provozovny. Provozovateli fandím, jen by měl mít tu odvahu a místo G nasadit jen Bakaláře. Návštěvníci hradu asi budou mít žízeň vždy, teď jde jen o to, jestli na G nechodí část místních, o ty by asi majitel přišel. Chuťově a i finančně je 12% Bakalář lepší investice.
Jinak Tomášovi dík za prima článek a Rosťovi přeji, ať se mu na Krakovci daří.
Od: tomas
9. 10. 2009 18:04
Rosťa: Zdravím Vás a děkuji za reakci. Kdy jsem u vás v hospodě byl můžu říct podle fotek naprosto přesně a bylo to letos v neděli 2.5. Na čepu jsem zaregistroval krom G-10 jen polotmavýho Bakaláře (nepočítám silný lahvový B 555), protože kdyby tam bylo kvasnicový, tak bych si ho určitě dal jak se znám (obluhy jsem se ptal co všechno točí). Nejsem nějakej znalec-gurmán a tak jídlo většinou moc nehodnotím, ale v příjemný vesnický hospodě, která nemá v létě o víkendech u hradu o zákaznictvo nouzi bych si představoval nějakou českou klasiku -hotovku nebo obyčejnou dobrou polívku radši než kuchyni založenou na obligátním smažáku, kroketách, americkejch bramborách a dalších smaženejch věcech. Pokud to nebylo z polotovarů tak se omlouvám. Chápu, že se asi nevyplatí pořád vařit, tak se zkuste vrátit k obyčejnejm vesnickejm hospodskejm jídlům, který tady kdysi byli a třeba v bavorsku se na vesnicích kde se taky nevyplatí vařit pořád dělají. Domácí sekaná, různý studený obložený mísy, kvalitní klobásy, sýry, atd......, ale ne mít všechno jen smažený. Nechci Vás ale poučovat, je to jen můj názor.
Od: Rosťa
9. 10. 2009 15:01
Dobrý den , četl jsem článek a nemohu nezareagovat na část článku, kde se jedná o krakovecké hospodě.
Nevím , kdy jste hospodu navštívili, ale krom zmíněného piva Gambrinus je stabilně v sezóně nabízeno čepované pivo Gambrinus 10°, Bakalář polotmavý 11°, nealko čepovaný Bakalář a jen pro naše dvě restaurace stáčené kvasnicové 12°pivo Bakalář + výběr lahvových piv 12°Plzeň, nealkoholický Radegast 0,5 a nebo 0,3l, černé pivo bakalář, 10°Bakalář, Polotmavá 11°Bakalář , speciál 17°Bakalář a další druhy Bakaláře... Co se týče kuchyně, potrpíme si zásadně vždy na jídlech vlastní výroby, nikoliv polotovarech.Smažený sýr, smažený hermelín, řízky, dokonce i smažené olomoucké tvarůžky si obalujeme sami a v žádném případě nepoužíváme polotovary, zmražené používáme pouze hranolky, americké brambory, krokety. Mikrovlnou troubu používají naši kuchaři pouze tak na roztečení sýra na kuřecím plátku. Jídelní lístek je vymyšlen tak aby se dal neustále během výdeje doplňovat a dovařovat. Na takovéto venkovské restauraci není možné navařovat kvanta hotových jídel, protože jeden den příjde pět lidí a druhý den padesát, nikdo neví který den bude jaký kšeft.Vysloveně si potrpíme na kvalitě jídel a každý den se navařují jídla nová, sice v malém množství, ale nemáme ve zvyku jídla převařovat a nebo dávat druhý den.Každý den vše čerstvé. Jídelní lístek je sestaven tak aby si každý měl možnost vybrat od topinek, různých těstovin, salátů, bramboráčků s uzeným masem a minutkových jídel, nejdražší jídlo včetně přílohy stojí 95,- Kč.
Je také pravda, že od prvního září se vždy nabídka snižuje, protože se otevírá pouze o víkendy a návštěvnost hostů tou dobou rapidně klesá jako na všech sezónních zařízeních.
S pozdravem :
Rostislav Menzl
(majitel restaurace)
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT