Komentáře článku
Den otevřených sklepů
DOMÁCÍDo toho, abych mohl vítězoslavně zvolat slovy mobilního operátora, že mám 100% pokryto, mi co se návštěv českomoravských pivovarů týče, řada míst ještě schází a pivovar v Poličce byl donedávna jedním z míst dosud nenavštívených.Přidat komentář Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Od: abstinent
25. 9. 2009 16:35
25. 9. 2009 16:35
Děkane nato,že nejsi z Poličky tak dost víš. Musím s tebou souhlasit s tím Hotelem jídlo nic moc,ale pivo je tam velmi dobré.Minulý víkend jsem tam vzal známého a ten si pochvaloval dobré pivo-jinak chodí do jine hospody v Poličce. Tak tam zajdi někdy na to pivko a uvidíš.
Od: Děkan
23. 9. 2009 22:43
23. 9. 2009 22:43
Ta hospoda naproti nádraží je nádherná "paluša", kde se šíleně chlastá a to již od brzkých dopoledních hodin, několikrát jsem zažil spící na stole a klopící jednoho panáka za druhým, bývá tam dost zakouřeno, proto tam už s přáteli nechodíme. Více mě trápí stav Hotelu Pivovar, který snad nějak majetkově patří k pivovaru, kdysi jsme se tam ubytovávali a chodili jídlo, kuchyň se zhoršila o kvalitě čepovaného poličského piva nemluvě, to Vám řeknou i lidi z pivovaru. není to zrovna vlajková loď... Ten bělovlasý pán s pěstěným knírem, který Vás provázel, je Vojta Klusoň, člověk, který Poličku miluje, který s pivovarem spojil svůj život a který ví a umí. Rádi se s ním vždycky potkáme a popovídáme nejen o pivečku. Jen doufáme, že nám, Vojto, neodejdeš příští rok do důchodu!
Od: kema
11. 9. 2009 19:11
11. 9. 2009 19:11
tomas-Lepší vodovod než co2 v nose a krkaní celý večer u piva.
Od: tomas
11. 9. 2009 13:17
11. 9. 2009 13:17
Já tak kritickej k novinářům z Lidovek a spol zase nejsem. Nemůžou být odborníci na všechno a Lidovky atd. nejsou Kvasný Průmysl. Já se v těch nekončících soudních sporech BB taky ztrácím a uniká mi jejich smysl. Hlavně spory Budvaru a Samsonu.
Od: tomas
11. 9. 2009 13:12
11. 9. 2009 13:12
kema: Jo je to tam a myslel jsem tu pivnici, kde jsem viděl automaty, tak jsem to nazval hernou. Věřím, že výtoč tam mají velkou, ale mě ta hospoda nijak neoslovila. S tím čepováním mám jinej názor. Určitě lepší po skle než rozbíjet pivo čepováním nakolmo jak z vodovodu.
Od: kema
10. 9. 2009 15:59
10. 9. 2009 15:59
Co se týče té herny tak poutače nevisí na ní,ale na přilehlem domu a je to 2 nej.hospoda v Poličce na výtoč.A na čepování skla je potřeba rozvody vody po stáncích atd.čepování v Poličce-stále lepší než po skle na jeden zátah a pěnu udělat kohoutem dozadu-pěna je ihned pryč a pivo je jak sifon.
Od: Záboj
9. 9. 2009 15:15
9. 9. 2009 15:15
Čtu Aktuality a děsím se úrovně některých journalistů. Jeden (z ČT) dostane pokutu za propagaci piva z Prazdroje, další (v Lidovkách) píše, že Buudvar prohrál. Přitom neprohrál nic, neb spor s AB se bse bude řešit v Rakousku a Evropský soudní dvůr jen vyjádřil názor. Prostě jedna blbost za druhou. Takhle vařit pivo, jak se u nás dělá novinařina, tak české pivovary zkrachují...
Od: tomas
7. 9. 2009 13:26
7. 9. 2009 13:26
Roman Holoubek: To jste mě docela překvapil s těma 28 místama s P pivem v Poličce. Já prošel tedy jen centrum a podle štítů jsem napočítal asi 4. S tím čepováním na "poličský způsob" jsem to psal jako nadsázku, ale že je to tak opravdu jsem tedy netušil. S těma kelímkama je to všude, ale určitě by to se sklem na zálohu šlo, když to šlo třeba na slavnostech v Miletíně. Investice do pár stovek až tisíc půllitrů (nejenom na 1 akci...) by pivovar typu Poličky určitě nepoložila a ušetří se zase na ovozu odpadu......Na panu průvodci bylo vidět, že opravdu "zná" což se o průvodcích (třeba paní z kanceláře) v některých jiných pivovarech říct nedá. Taky mi bylo sympatický, že nehájil jen to svoje poličský, ale klidně přiznal, že rád zajde i na pivo hořčí - svijanský.
Od: Roman Holoubek
7. 9. 2009 12:22
7. 9. 2009 12:22
Dík za pěkně napsaný článek a pochvalu našeho piva.
Popořádku k jednotlivým bodům:
Štít patřil kousek vedle umístěné pivnici a nikoliv herně, kde čepované pivo není. Pivnice - jde o klasickou zakouřenou hospu, kde je ale velmi velká výtoč piva.
V Poličce se točí Polička (aktuálně) na 28 místech stabilně a na dvou sezónně z celkem 33 míst s točeným pivem. Na Parkánech zrovna patří k těm sezónním. Uznávají především Bernarda a jen na zahrádku (díky vůli zákazníků) dali Poličskou 11.
Provázel Vás služebně nejstarší pracovník pivovaru, který již 39 let pracuje jako vařič a před tím se zde i učil. Jde o velkého profesionála ve svém oboru s opravdu letitými zkušenostmi a vzpomínkami.
Cukr. Dnes již nejde o levnější, ale dražší náhradu sladu. Jeho užití je skutečně jen díky vyššímu výstavu piva, než na jaký je varní souprava určena. Naštěstí procentuelně jde o málo významnou část, která na chuti není znát. Dovolil bych si zde zdůraznit poctivé várky jednotlivých druhů piv. Desítka má průměrné EPM 10,6%, 11,4% má jedenáctka a dvanáctka má 12,4%. Nechce se nám opustit varnu z roku 1930, ale na druhé straně trh po nás vyžaduje přes 80 tisíc hektolitrů piva.
Kelímky - nešvar většiny velkých akcí v ČR. Především jde o bezpečnost, ale také (přiznávám) i o praktickou stránku věci. Tak velké množství skla skladem nemáme. kdo chtěl mohl si sklenici zakoupit.
Čepování piva. Ano uznávám, je to velký nešvar celého regionu. Toto je jedna z mála věcí, co se mi u nás nelíbí a jde o běh na dlouhou trať. Když jsem přišel do Poličky byl jsem také zděšen způsobem čepování. Pak jsem zjistil, že tento způsob používá zhruba 95% hostinských v regionu, obchodníky nevyjímaje. Chci tento způsob změnit, ale narážím na bariéru nepochopení a zažité představy, že pivo jinak načepováno příliš nadýmá. Abych se přiznal, mám nastavené jiné priority, a "léčbu" v oblasti čepování nechávám na později. Nejde jen o to přesvědčit hostinské, ale i klienty, štamgasty, o to je to horší.
Rád bych se s autorem setkal, škoda, že jsem o Vás nevěděl, tak snad příště - zvu Vás na pivo.
Tož tak...
Popořádku k jednotlivým bodům:
Štít patřil kousek vedle umístěné pivnici a nikoliv herně, kde čepované pivo není. Pivnice - jde o klasickou zakouřenou hospu, kde je ale velmi velká výtoč piva.
V Poličce se točí Polička (aktuálně) na 28 místech stabilně a na dvou sezónně z celkem 33 míst s točeným pivem. Na Parkánech zrovna patří k těm sezónním. Uznávají především Bernarda a jen na zahrádku (díky vůli zákazníků) dali Poličskou 11.
Provázel Vás služebně nejstarší pracovník pivovaru, který již 39 let pracuje jako vařič a před tím se zde i učil. Jde o velkého profesionála ve svém oboru s opravdu letitými zkušenostmi a vzpomínkami.
Cukr. Dnes již nejde o levnější, ale dražší náhradu sladu. Jeho užití je skutečně jen díky vyššímu výstavu piva, než na jaký je varní souprava určena. Naštěstí procentuelně jde o málo významnou část, která na chuti není znát. Dovolil bych si zde zdůraznit poctivé várky jednotlivých druhů piv. Desítka má průměrné EPM 10,6%, 11,4% má jedenáctka a dvanáctka má 12,4%. Nechce se nám opustit varnu z roku 1930, ale na druhé straně trh po nás vyžaduje přes 80 tisíc hektolitrů piva.
Kelímky - nešvar většiny velkých akcí v ČR. Především jde o bezpečnost, ale také (přiznávám) i o praktickou stránku věci. Tak velké množství skla skladem nemáme. kdo chtěl mohl si sklenici zakoupit.
Čepování piva. Ano uznávám, je to velký nešvar celého regionu. Toto je jedna z mála věcí, co se mi u nás nelíbí a jde o běh na dlouhou trať. Když jsem přišel do Poličky byl jsem také zděšen způsobem čepování. Pak jsem zjistil, že tento způsob používá zhruba 95% hostinských v regionu, obchodníky nevyjímaje. Chci tento způsob změnit, ale narážím na bariéru nepochopení a zažité představy, že pivo jinak načepováno příliš nadýmá. Abych se přiznal, mám nastavené jiné priority, a "léčbu" v oblasti čepování nechávám na později. Nejde jen o to přesvědčit hostinské, ale i klienty, štamgasty, o to je to horší.
Rád bych se s autorem setkal, škoda, že jsem o Vás nevěděl, tak snad příště - zvu Vás na pivo.
Tož tak...
Od: LiborP
4. 9. 2009 22:31
4. 9. 2009 22:31
Jo ta herna, to bývala dřív hospoda Na krétě, jakožto první zastávka do města bývala dobrá. Jenže pak milou krásnou ošuntělou čtyřku s duší zrekonstruovali a udělali z ní hernu.
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT