Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Matuška Broumy

DOMÁCÍ
7. 4. 2010 22:28 autor: tomas
Čtenářů: 13702 | Fotogalerie
Komentáře: 15
Pivovárek je to mladý, co do ročního výstavu opravdu malý, ale za první rok své existence se už stačil se svým pivem zařadit do české extraligy o čemž mimo jiné svědčí hned dvě cenné trofeje z letošních respektovaných pivních a degustačních slavností v Táboře.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Honza Svetpiva.cz
8. 4. 2010 17:29
Jestli je tedy pravda, ze se mu neco ztratilo, tak kdyz ctu Markuv komentar, napada me, ze hostinsky muze byt rad, ze se toho neztratilo vic:)
Od: tomas
8. 4. 2010 11:15
Marek Kamlar: OK, šlo o strahovskou pšenici, ale vařil ji p.Matuška. S těma sklenicema je to jak píše Martin. Jen jsem konstatoval to co říkal výčepní. Vím, že ty za to nemůžeš, ale každopádně je to od některejch přítomnejch sběratelů trapný. Toho nakouřenýho Eggenberga si pil kde?
Od: Martin K.
8. 4. 2010 10:27
Marku, původně jsem Ti chtěl napsat soukromě, ale když už jsi tady reagoval, tak odepíšu sem.

Zůstali jsme tam s Tomášem a pár lidmi po odjezdu vašeho autobusu a pan hostinský vypadal dost naštvaně a rozhodně se mi nezdálo, že si něco vymýšlí, jak se zde snažíš naznačit. Navíc nám pak volal i přímo p. Matuška a byl z toho dost rozladěný.

K té škodě. Pan hostinský nabízel sklenice tuším za 150 Kč, při ztrátě 7 sklenic mu tedy vznikla škoda 1.050 Kč. Jakou měl dohodu s p. Matuškou a kdo z nich nesl tuto ztrátu, je jen jejich věc.

Určitě ale nesouhlasím s tím, že možná škoda je menší, protože výrobní náklady na sklenici jsou podstatně nižší. Každý, kdo něco prodává, počítá s tím, že to prodá s určitým ziskem a tento zisk poté použije mj. třeba na další rozvoj firmy. Pokud mu někdo část zboží ukradne, tak nejenže nemá zisk, s kterým počítal, ale navíc mu vzniká ztráta.

A ještě jedna drobnost. Skutečnost, že si spousta lidí koupila etikety, nijak neospravedlňuje fakt, že se ztratilo 7 sklenic.

Osobně si myslím, že by se k tomu měl klub nějak postavit, tj. nejlépe zkontaktovat p. hostinského a dohodnout se s ním, jak celou záležitost urovnat. Pokud se na uhrazení škody nesloží účastníci zájezdu, tak ji navrhuju zaplatit z klubových peněz.

Martin
Od: Marek Kamlar
8. 4. 2010 08:33
Tomáši, s tou broumskou pšenicí, kterou jsem údajně kritizoval, tě musím opravit, protože tu já nikdy veřejně nekritizoval. Kdysi jsem měl pouze výhrady k pšenici strahovské, s kterou jsem měl při mých několika posledních návštěvách na Strahově špatné zkušenosti, což v případě dražšího piva samozřejmě naštve.

Co se oněch zmizelých sklenic týče, tak ruku do ohně bych za všechny kolegy nedal - nebyli s námi jenom členové našeho klubu, ale též z klubu kladenského, které zas až tolik neznám, a několik nečlenů - ale 7 kusů se mi zdá skutečně nějak moc. Většina z nás sbírá etikety nebo tácky, ale sklenice ne, navíc skoro všichni si nechali věci v autobuse, takže i kdyby chtěl někdo něco vzít, neměl by to kam dát. Já osobně jsem těch půllitrů kupoval pět a pak vím ještě o dvou sběratelích, kteří si kupovali po jednom kousku, je tedy možné, že si to výčepní pouze popletl, resp. že to nevzal při vracení zapůjčených půllitrů panu Matuškovi v potaz.

Co se možné škody v hodnotě 1000 Kč týče, tak to bych bral taky s rezervou. I kdyby se totiž nějaká sklenice ztratila, tak její výrobní cena je určitě výrazně nižší než 200 Kč, za které se prodávala, navíc nejeden z nás si u pana Matušky nakoupil etikety (35 Kč/ks) a tácek (30 Kč/ks), o nějaké ztrátovosti nemůže být tedy řeč.

Jinak výlet to byl samozřejmě suprový. Až na nakouřeného Eggenbega velká spokojenost.
Od: pechi
8. 4. 2010 02:26
tak s tim sklem je to fakt ostuda... ale jinak parádní den, odpoledne jsem byl už hodně lízlej.
Stránky : << 1 2
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT