AKTUALITY
GastroOzon - nová technologie pro čistý vzduch v restauracích
6. 1. 2010
t
GastroOzon je převratná nová technologie pro gastronomické provozovny, která eliminuje pachy, omezuje či zcela vylučuje použití vzduchotechniky, a tak významně snižuje náklady na energie, ničí plísně a bakterie, a to za velmi přijatelnou cenu.
GastroOzon je přístroj vyvinutý pro použití v náročném prostředí gastronomických podniků, kde se prolínají pachy z kuchyně s cigaretovým kouřem. Nejedná se o další vzduchotechniku či klimatizační jednotku, jak by se mohlo zdát, ale zařízení, které vzduch nejen vyměňuje, ale přímo vyrábí.
Vše je založeno na ozonizaci, která je již léta využívána v průmyslu, k desinfekci vody, její úpravě a sterilizaci. Ozon má baktericidní, virucidní a antimykotické vlastnosti. Je efektivnější než chlór nebo UV záření, které se používá pro dezinfekci ovzduší. Díky ozonizaci je například zachována kvalita, vůně i barva vody. Ozonizaci využívají také nemocnice, veterinární stanice či ZOO, uplatnění najde i v konzervárenství, při skladování ovoce apod.
Ozon je přírodní plyn, který se běžně vyskytuje v přírodě, například při bouřce. Ozonizace je proces, při kterém dochází k rozštěpení molekuly kyslíku ze dvou atomů na tři. Toto se děje díky vysokému elektrickému výboji (blesk). Ozon je silný oxidant a je ideální jako chemicky čistý desinfekční prostředek. Nelze jej skladovat a je potřeba ho vyrábět přímo na místě.
GastroOzon je zařízení, který vyrábí potřebný ozón přímo v provozovně. Jedná se o malý přístroj, který se jednoduše umístí například do skladu či kuchyně a hadičkami se rozvede do místností, ve kterých chceme, aby působil. Množství vyrobeného ozonu se jednoduše nastaví dle velikosti prostorů, kde vyměňujeme vzduch a o nic více se není třeba starat. Přístroj se sám o vše postará. Jeho chod je maximálně tichý, energetická náročnost minimální (do 100,- Kč za měsíc!).
Množství ozónu, které tento přístroj produkuje, dostatečně eliminuje zápach, plísně a bakterie, zbaví podnik cigaretového kouře, zatuchlého vzduchu, pivního či kuchyňského zápachu. Díky tomu jsou obsluha i hosté méně unavení, což se odráží na kvalitě práce a taktéž zvýšené konzumaci. Bylo prokázáno, že vzduch v uzavřených, nevětraných místnostech ovlivňuje zdraví lidí, je 4-6x znečištěnější než ve volné přírodě a až 8-10x toxičtější. Takové ovzduší vyvolává např. alergické reakce, únavu atd. Dlouhodobě mohou být i příčinou astmatu. Bakteriím, virům a plísním se daří tam, kde je nízká hladina kyslíku a výměna vzduchu je nedostatečná. GastroOzon nekonkuruje čističkám vzduchu z důvodu použití naprosto odlišné technologie, kdy se směs vzduchu s ozonem vhání do konta-minovaného prostoru.
GastroOzon je také výjimečný svou nenáročností, není potřeba měnit žádné, mnohdy velmi drahé filtry, nevyžaduje žádnou údržbu. Naopak velmi snižuje používání vzduchotechniky, čímž šetří náklady za zmiňované filtry a energii. Příliš vysoký příkon vzduchotechniky je nahrazen chemickou účinností systému. Vybavenost podniku vzduchotechnikou již nebude nutností. GastroOzon taktéž snižuje nutnost větrání, což je výhodou zejména v zimním období (úspora ve vytá-pění). Ozon vyrobený přímo na místě se díky plynnosti dostane na úplně všechna místa a předměty, jako jsou např. zdi, záclony, koberce, výčepní zařízení. V ne-poslední řadě bych rád zmínil, že zařízení pracuje bez jakýchkoli chemikálií a nebezpečných látek, nezanechává žádný zbytkový produkt, což je společně s nízkou energetickou náročností velmi prospěšné pro ekologii. Velmi nízká cena GastroOzonu navíc zaručuje rychlou návratnost vynaložených investic.
Více informací se dozvíte na www.gastroozon.cz.
(Zdroj: tiskovky.cz)
6. 1. 2010
t
GastroOzon je převratná nová technologie pro gastronomické provozovny, která eliminuje pachy, omezuje či zcela vylučuje použití vzduchotechniky, a tak významně snižuje náklady na energie, ničí plísně a bakterie, a to za velmi přijatelnou cenu.
GastroOzon je přístroj vyvinutý pro použití v náročném prostředí gastronomických podniků, kde se prolínají pachy z kuchyně s cigaretovým kouřem. Nejedná se o další vzduchotechniku či klimatizační jednotku, jak by se mohlo zdát, ale zařízení, které vzduch nejen vyměňuje, ale přímo vyrábí.
Vše je založeno na ozonizaci, která je již léta využívána v průmyslu, k desinfekci vody, její úpravě a sterilizaci. Ozon má baktericidní, virucidní a antimykotické vlastnosti. Je efektivnější než chlór nebo UV záření, které se používá pro dezinfekci ovzduší. Díky ozonizaci je například zachována kvalita, vůně i barva vody. Ozonizaci využívají také nemocnice, veterinární stanice či ZOO, uplatnění najde i v konzervárenství, při skladování ovoce apod.
Ozon je přírodní plyn, který se běžně vyskytuje v přírodě, například při bouřce. Ozonizace je proces, při kterém dochází k rozštěpení molekuly kyslíku ze dvou atomů na tři. Toto se děje díky vysokému elektrickému výboji (blesk). Ozon je silný oxidant a je ideální jako chemicky čistý desinfekční prostředek. Nelze jej skladovat a je potřeba ho vyrábět přímo na místě.
GastroOzon je zařízení, který vyrábí potřebný ozón přímo v provozovně. Jedná se o malý přístroj, který se jednoduše umístí například do skladu či kuchyně a hadičkami se rozvede do místností, ve kterých chceme, aby působil. Množství vyrobeného ozonu se jednoduše nastaví dle velikosti prostorů, kde vyměňujeme vzduch a o nic více se není třeba starat. Přístroj se sám o vše postará. Jeho chod je maximálně tichý, energetická náročnost minimální (do 100,- Kč za měsíc!).
Množství ozónu, které tento přístroj produkuje, dostatečně eliminuje zápach, plísně a bakterie, zbaví podnik cigaretového kouře, zatuchlého vzduchu, pivního či kuchyňského zápachu. Díky tomu jsou obsluha i hosté méně unavení, což se odráží na kvalitě práce a taktéž zvýšené konzumaci. Bylo prokázáno, že vzduch v uzavřených, nevětraných místnostech ovlivňuje zdraví lidí, je 4-6x znečištěnější než ve volné přírodě a až 8-10x toxičtější. Takové ovzduší vyvolává např. alergické reakce, únavu atd. Dlouhodobě mohou být i příčinou astmatu. Bakteriím, virům a plísním se daří tam, kde je nízká hladina kyslíku a výměna vzduchu je nedostatečná. GastroOzon nekonkuruje čističkám vzduchu z důvodu použití naprosto odlišné technologie, kdy se směs vzduchu s ozonem vhání do konta-minovaného prostoru.
GastroOzon je také výjimečný svou nenáročností, není potřeba měnit žádné, mnohdy velmi drahé filtry, nevyžaduje žádnou údržbu. Naopak velmi snižuje používání vzduchotechniky, čímž šetří náklady za zmiňované filtry a energii. Příliš vysoký příkon vzduchotechniky je nahrazen chemickou účinností systému. Vybavenost podniku vzduchotechnikou již nebude nutností. GastroOzon taktéž snižuje nutnost větrání, což je výhodou zejména v zimním období (úspora ve vytá-pění). Ozon vyrobený přímo na místě se díky plynnosti dostane na úplně všechna místa a předměty, jako jsou např. zdi, záclony, koberce, výčepní zařízení. V ne-poslední řadě bych rád zmínil, že zařízení pracuje bez jakýchkoli chemikálií a nebezpečných látek, nezanechává žádný zbytkový produkt, což je společně s nízkou energetickou náročností velmi prospěšné pro ekologii. Velmi nízká cena GastroOzonu navíc zaručuje rychlou návratnost vynaložených investic.
Více informací se dozvíte na www.gastroozon.cz.
(Zdroj: tiskovky.cz)
AKTUALITY
4. 10. 2022 Němý Medvěd v Brlohu
14. 9. 2022 Pivovar Hylváty
1. 9. 2022 Pivovar Mikuláš
14. 7. 2022 U Poupěte navazují na slávu největšího pivovaru v Brně
12. 7. 2022 Změna v Krnově, která má říz, z bývalého kluziště bude pivovar
5. 6. 2022 Pivovar Tahoun
27. 5. 2022 Drink For Ukraine
27. 5. 2022 Červnový festival Pivo na Náplavce představí přes 50 minipivovarů
25. 5. 2022 Nový Vinohradský pivovar
23. 5. 2022 Albert Michler Akciový Pivovar
NOVÉ KOMENTÁŘE
- 4.07.2024 11:29 Диплом &am...
- 30.06.2024 01:05 very nice put up, i definitely love this website, keep on it ...
- 25.04.2024 12:26 Hello, im noob :)...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 18.03.2024 19:59 FlipBooks are a great addition to any passive income strategy. Becau...
- 14.03.2024 20:29 Jak by se dala zjisti pravost etikety ? nedavno jsem jednu sehnal ale...
- 20.02.2024 12:17 <Insane>Hack] Unique A.I. App Makes Us $635/Day https://www...
- 9.02.2024 17:19 https://labradoriki.ru/...