Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Kraj chystá pivní slavnosti, opozice to kritizuje
10. 4. 2010
t
Středočeský kraj chystá na 1. května pivní slavnosti ve Velké Dobré na Kladensku, na nichž se mají představit všichni výrobci piva z regionu. Na programu budou i hudební vystoupení, soutěže pro děti či lety balonem.

Podle opoziční ODS jde o předvolební agitaci ČSSD financovanou z krajských peněz.

Hejtman David Rath (ČSSD) toto tvrzení odmítá. Cílem akce je podle něj zviditelnit jednotlivé pivovary ve Středočeském kraji a zároveň pomoci rozvoji cestovního ruchu. "Inspirovali jsme se mnichovským Oktoberfestem, který je široce podporován Bavorskem a městem Mnichov," dodal.

Podotkl, že podobné pivní slavnosti se konají i v jiných regionech, například i v Praze, a je o ně velký zájem veřejnosti.

Šéf středočeské ODS Petr Bendl nechápe, proč kraj akci financuje. Turistický ruch podle něj nezvýší a hejtmanství jen zbytečně utratí peníze, které by se daly použít na jiné účely, například v sociální oblasti.

Rath ale oponuje, že nejde o nijak drahou akci, její rozpočet byl podle něj stanoven na několik statisíců korun. "V žádném případě to nepořádá sociální demokracie a nebude se tam sociální demokracie nijak propagovat," uvedl k názoru, že jde o předvolební agitaci ČSSD.

Bendl hrál lidem na kytaru při hejtmanských dnech

K načasování akce poznamenal, že cílem bylo přilákat co nejvíce lidí. "Já to jako volební akci nevnímám, prostě jaro je jaro, po volbách už je léto a těžko o prázdninách dělat pivní slavnosti," namítl. Podotkl, že jeho předchůdce Bendl zase pořádal před krajskými volbami takzvané hejtmanské dny. "Byly plně hrazeny z rozpočtu kraje a jeden hejtmanský den stál milion korun. On tam lidem hrál na kytaru," dodal.

Na májových pivních slavnostech se představí celkem 14 středočeských výrobců piva: Herold Březnice, Bakalář Rakovník, Ferdinand Benešov, Postřižinský pivovar Nymburk, Pivovar Klášter, Pivovar Vysoký Chlumec, Hubertus Kácov, Berounský medvěd, Pivovarský dvůr Chýně, U Bezoušků Průhonice, U Kozlíků Kladno, Poddžbánský pivovar Mutějovice, Pivovar Krušovice a Velkopopovický Kozel.

Zdroj: deník.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT