Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

AKTUALITY

Prazdroj veze tři medaile ze soutěže World Beer Cup
12. 4. 2010
t
Ocenění získaly značky Gambrinus a Velkopopovický Kozel

V nejvýznamnější mezinárodní pivní soutěži World Beer Cup v Chicagu uspělo několik značek Plzeňského Prazdroje. Gambrinus 11° Excelent získal stříbrnou medaili a Velkopopovický Kozel Premium vybojoval bronz mezi 43 přihlášenými vzorky v kategorii plzeňských piv českého typu. Ve své kategorii s 58 soutěžícími pivy dosáhl na stříbro také Gambrinus světlý.

Česká piva z Prazdroje uspěla v Chicagu v konkurenci 3330 přihlášených piv ze 642 pivovarů a 44 zemí světa. Vzorky posuzovalo 179 rozhodčích degustátorů. Z Česka bylo přihlášeno celkem 13 pivních značek různých pivovarů.

„Úspěch na této soutěži nás velmi těší, protože ji pořádá Brewers Association, která si klade za cíl propagovat a chránit originalitu a unikátní chuť různých druhů piv. Je vidět, že zachování výjimečnosti českého piva se vyplácí. Kvalitní české suroviny jsou základem českého pivovarství a jako takové pivo ho svět oceňuje,“ říká starší obchodní sládek Prazdroje Václav Berka.

World Beer Cup je největší profesionální pivní soutěž na světě a přezdívá se jí „Olympiáda pivních soutěží“. Od roku 1996 ji každé dva roky pořádá Brewers Association. Letošní výsledky byly slavnostně oznámeny 10. dubna.

Zdroj: euro.cz

  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT