Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pivovar a muzeum v Rechenbergu

ZAHRANIČNÍ
8. 3. 2008 11:19 autor: tomas
Čtenářů: 8686 | Fotogalerie
Komentáře: 2
Mezi zajímavá pivovarská místa poblíž českých hranic patří bezpochyby i pivovar a pivovarské muzeum v Rechenbergu, malém městečku v údolí na úpatí východní části Krušných hor.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Romy
9. 11. 2008 18:49
Jedenáctka Gambrinus? Podle mne jde jen o žoglováním s pojmy. Jednu 11ku na našem trhu už totiž G řadu let má. Problém je v tom, že je nazývána dvanáctkou. Sice patří do stejné skupiny ležáků jako Prazdroj nebo Budvar (a mnoho dalších), ale např. Budvar má rovných 5% alkoholu a jeho stupňovitost opravdu dvanáct má, zatímco slabší ležáky z Plzně mají méně objemových procent alkoholu, např.Prazdroj má 4,4% a jedná se opravdu jen o jedenáctky. Proto ani výčepní G není desítkou, ale devítkou. Možná někde tady si G buduje "pověst".
Od: Tomáš Semrád
9. 11. 2008 01:13
Ta dřevěná spilka a vůbec starý pivovar mají nevšední kouzlo. A místní kellerbier z kameninového "hrnku" musí být pořádná "mňamka"... Moc pěkné čtení, díky za něj. Vůbec ty pivovarská muzea v Německu stojí za návštěvu, musí to být uchvatný pohled ocitnout se někde, kde to má tak dlouhou pivovarskou tradici.
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT