Komentáře článku
Pivní Železnorudsko
DOMÁCÍMěstečko Železná Ruda v sevření okolní krásné přírody, by ještě donedávna z pivního hlediska těžko nějakého pivního fajnšmekra svým fádním západočeským výběrem piva přitáhlo, ale v létě roku 2007 založením pivovárku Belveder vznikl nový zajímavý bod na české pivní mapě, který by bylo škoda neprozkoumat.Přidat komentář Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Od: Jiří Kaňa
11. 11. 2008 08:48
11. 11. 2008 08:48
Prostě svrchně kvašené ječné pivo...
Mně ten jejich Dampfbier docela chutnal.
Mě zas zajímá jiná záhada - na jejich Weissbieru byl na etiketě uveden pouze ječný slad. Je to možné, nebo se jednalo o chybu na ateiketě?
Mně ten jejich Dampfbier docela chutnal.
Mě zas zajímá jiná záhada - na jejich Weissbieru byl na etiketě uveden pouze ječný slad. Je to možné, nebo se jednalo o chybu na ateiketě?
Od: tomas
11. 11. 2008 08:33
11. 11. 2008 08:33
Tak ta pšenice tam opravdu není, ale podle toho popisu na jejich webu by to mělo být vařené z tmavšího klasického sladu a kvašené za vyšších teplot. Asi tam dávají speciální kvasnice na svrchní kvašení. Alespoň já to tak chápu. Takže podle toho kvašení bude výsledek něco na způsob pšeničnýho bez pšenice. Budu muset ještě zapátrat. Moc konkrétně o tom už nepíšou, tak je to asi nějaký výrobní tajemství.
Od: Jiří Kaňa
10. 11. 2008 21:13
10. 11. 2008 21:13
Ale pozor, pšenice tam není:
"Er verwendete kein Weizenmalz sondern nur Gerstenmalz von leicht bräunlicher Farbe"
"Er verwendete kein Weizenmalz sondern nur Gerstenmalz von leicht bräunlicher Farbe"
Od: Jiří Kaňa
10. 11. 2008 21:11
10. 11. 2008 21:11
Z jejich webu: Die Gärung mit obergäriger Hefe verlief rasch in hölzernen, offenen Bottichen bei Temperaturen von 18- 20° C
Od: tomas
10. 11. 2008 15:27
10. 11. 2008 15:27
Dobrá otázka. Myslím že je to svrchňák a i jako mutace weizenu mi to chutnalo. I uváděná vyšší teplota kvašení odpovídá spíš pšenici, ale 100% to tvrdit nemůžu. Přímo v pivovaru jsem nebyl.
Od: Tomáš Semrád
9. 11. 2008 22:37
9. 11. 2008 22:37
Otázka na autora. Je i v současné době to parní pivo z Damfbieru svrchně kvašené nebo receptura zůstala, avšak kvasnice jsou už "spodní"? Díky za info.
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT