Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Kopírování na pivním trhu

ZAJÍMAVOSTI
6. 4. 2008 00:13 autor: tomas
Čtenářů: 10145 | Fotogalerie
Komentáře: 6
Na pražské sběratelské burze jsem zakoupil novou sadu etiket českokrumlovského pivovaru a nestačil jsem se divit. Došlo k nějaké pivovarské fůzi o které zatím pivařská veřejnost nemá tušení, nebo se jedná o nepochopitelné kopírování známějších značek. Nerad bych se pletl, ale tipuji spíše druhou možnost.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Tomáš Semrád
22. 12. 2008 19:45
Pro Petra Buriánka:
Ano, tím druhým jsem myslel březnického Herolda, takže tím pádem je pouze jeden-Náchod, jímž jsem si dnes udělal radost:-)
Od: Jarek
22. 12. 2008 11:32
To Budvar: Zajímalo by mě, co takovým zprávám říká Gandalovič či Topolánek. Protože pro mne jsou vždy důkazem, že se BB může rozvíjet sám, bez strategického partnera. A nejde jen o výsledky těchto známkoprávních sporů, ale i ekonomiku, růst a kvalitu produkce. A jestli je to "n.p." nebo "a.s." je úplně jedno. Klíčová je vždycky úroveň lidí,kteří firmu řídí.
Od: Petr Buriánek
22. 12. 2008 10:50
To Tomáš Semrád: Jestli byl myšlen tím druhým pivovarem vařícím pravidelně weizen Herold, tak to již není bohužel pravda :-(
Jinak od Erdingeru mám nejraději Pikantus.
Od: Tomáš Semrád
21. 12. 2008 13:38
Perchta - to je fakt zvláštní název a Vilém to je nějaký pivo z Pardubic, už jsem si vzpoměl.
Ještě jsem se díval na etiketu piva Erdinger Weissbier, kde ve složení uvádí kromě jiných i pšeničný slad a slad žitný, tak nevím jestli tam fakt je anebo je to nějaký překlep...
Od: tomas
21. 12. 2008 08:51
Jak je to dneska s Krumlovem taky nevím a co je Vilém a Perchta teda taky netuším. Ještě jsem to pivo v reálu nikdy neviděl. Ty etikety už jsou tak rok starý, ale ještě je asi pivovar nepoužívá. Každopádně, jestli s tím pojedou do německa tak budou mít o zábavu postaráno. V Erdingu se to určitě moc líbit nebude. Co se Erdingeru týče, tak je to stejnej absurdistán jako u nás. Nejprodávanější pivo je snad zákonitě vždycky to nejfádnější.Už jsem ho tak rok nepil, ale nikdy mi zatím nezachutnal. Má takovou divnou pachuť. Jsou mraky lepších i z velkých pivovarů. Takovej Paulaner weisse je daleko lepší, Schneider,Kuchlbauer a další. Erdinger je takovej pšeničnej gambáč tlačenej hlavně reklamou. Je ale fakt, že i když je to velkopivovar, tak se drží tradičních postupů(spilka+sklep).
Od: Tomáš Semrád
21. 12. 2008 00:12
Celkem by mne zajímalo, kolik a jakého jejich piva vyveze Eggenberg do Německa.
Zajímavé je, že já nedávno viděl v jedné brněnské Bille pivo "Petr Vok" ještě s etiketou, na níž je podobizna právě Voka (teda snad je to on) a nikoli s tou novou. A pak bych se chtěl zeptat autora, co je pivo "Vilém" a "Perchta". To první jsem kdysi zaslechl, ale to druhé slyším a vidím vůbec poprvé v životě. To je někam speciálně na export nebo to je nějaká novinka krumlovských pivovarníků?
Musím konstatovat, že i když se to moc srovnávat nedá, tak moje poslední zkušenost s pivem Erdinger a Eggenberg (posuzováno dle chutí příslušných kategorií) zcela jednoznačně vyznívá pro bavorský pivovar, pravda Primátor Weizenbier je lepší, stejně jako mně víc chutnal podobně velký Schöfferhofer od Bindingů, ale pít se Erdinger Weisbier rozhodně dal a určitě v něm převládaly pozitiva než negativa, i když ho znalci považují ve své kategorii za průměr. Na druhou stranu, kolik velkopivovarů a vůbec pivovarů u nás dělá pravidelně lahvový pšeničák? Dva....
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT