Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pivní nekrolog

DOMÁCÍ
28. 11. 2008 00:00 autor: tomas
Čtenářů: 9506
Komentáře: 6
Ta zpráva mě celkem zaskočila. Postupný konec delší dobu churavějícího pacienta se dal pomalu očekávat (nasvědčovala tomu i letošní změna měsíčníku na dvouměsíčník), přesto mně náhlý skon nejstaršího a vlastně i jediného pivního časopisu, nebo spíš novin, zaskočil a rozesmutněl.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
7. 1. 2009 14:24
Ono takovejch pivních novin jednotlivejch pivovarů vychází nebo vycházelo víc, ale je to jen pro danej region a většinou jen o danym pivovaru.
Od: martin
7. 1. 2009 12:48
Ve Stříbře jsou už přes rok k mání Stříbrské pivní listy, které platí místní pivovar. Je to měsíčník, z části o pivě a z části o dění ve městě. Sice konkurovat Kurýrovi nemůže, ale už to něco o pivu je... majitelem novin je pan David Ryba
Od: Jiri.J
29. 11. 2008 11:29
Pivo a pivní gastronomie by si určitě zasloužily samostatný časopis. I když v době internetu nevím, zda by přežil. Musel by mít asi hodně široký záběr a nabízet Top kvalitu. V Belgii vychází např. vynikající Biere Passion, v SRN dokonce několik takových periodik (často jen regionálního charakteru). No a u nás skončil ten poslední. Kvasný průmysl je koncipován skutečně pro odborníky v pivovarnictví a člověk zajímající a holdující pivu si v něm moc nepočte. Je tam záplava chemie a pivovarské technologie pro laika většinou naprosto neuchopitelná. Jinak Pivní kurýr byl zvláště ve svých počátcích vynikající zdroj informací o pivu, pivovarech i hospodách. Co mi poněkud vadilo byly poněkud přitroublé, vulgární literární pokusy na pubertální úrovni.
Od: Bc. Jan Němeček
28. 11. 2008 17:27
Je velká škoda, že tento časopis přestal vycházet. Z odborných časopisů stále vychází Kvasný průmysl (vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze) a pro sběratele pivovarských suvenýrů časopis Svět piva, zpravodaj Rytíř a slovenský časopis Pivné hobby (více o tomto časopisu na www.sahp.szm.sk). Napsal člen Slovenské asociace historie pivovarnictví v Martine na Slovensku.
Od: kvetak
28. 11. 2008 12:11
Problém ukončení byl i trošku v interních problémech. Pivní kurýr nezastupovali jen pan Jákl a Crha. Nicméně hlavu vzhůru, pan Jákl bude mít více času na encyklopedii a na další projekty včetně třeba svázání jeho Vandrů po zaniklých pivovarech. Jižní Čechy už opravdu finišuje a začíná pracovat na východních Čechách, současně je zpracovávána část severní Moravy a Slezsko.
Od: Luděk
28. 11. 2008 10:05
Přesná analýza toho, proč Kurýr skončil. Dva hlavní důvody vidím taky v nástupu internetu (tady fakt v redakci zaspali a neexistence vlastních stránek s archivem bylo velké mínus) a v mizerné distribuci. Holt si v půlce prosince na plzeňském vlakovém nádraží v prodejně Relay už Kurýra 11-12/08 nekoupím. Další časopis, co (asi) nepřežil :-( Nedávno po 12ti letech Živel a teď Pivní Kurýr... Pan Crha dělá mj. v ČT pořad Čétéčko a pan Jákl, doufám, finišuje na jihočeských pivovarech pro nakl. Libri
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT