Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Špaldové pivo

ZAJÍMAVOSTI
4. 1. 2009 16:00 autor: tomas
Čtenářů: 17054 | Fotogalerie
Komentáře: 11
Klasickou obilovinou určenou k výrobě sladu, respektive piva je samozřejmě ječmen, případně pšenice. Na západ od našich hranic se ve velmi omezené míře užívá ale i žito či oves a alternativní obilovinou, která se hlavně v posledních letech dostává na řadu, je i špalda.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
13. 1. 2009 12:47
Tak jsem pivovar nakonec v seznamu na www.german-breweries.com našel. Je to hodně aktualizovanej seznam a zavřenej pivovar nebo nově otevřenej se tam vždycky hned objeví. Mělo by to být ve vesnici Eben. Možná že starej pivovar zavřeli a postavili novej o kus jinde, což se tam děje dost často.
Od: Petr Franěk
13. 1. 2009 12:03
Ještě jeden postřeh. Podle tvaru etiket by to vypadalo na Altenburger Brauerei nebo Brauerei Leikeim Altenkunstadt. Tyto pivovary mají zvláštní tvar, stejný jako u tohoto piva.
Od: tomas
11. 1. 2009 18:15
Tak to je záhada. Díky za info. Já ho kupoval právě někde u Pasova. Určitě se tam někdy na jaře nebo v létě zajedu podívat.
Od: Petr Franěk
11. 1. 2009 14:58
Tak tam zkus vyjet, doporučuji ale odpoledne protože tam alespoň seženeš někoho v té pizzerii. My jsme tam byli vždy ráno a nikdo tam nebyl. Podle stavu v jakém podnik je to vypadá, že už se tam nevaří dlouho. Najdeš to snadno. Z městečka nahoru na protilehlý kopec a tam už to uvidíš. Na pivovaru je logo mnicha.Zajímavé je,že pivo této značky je k sehnání pouze v okolí na obou stranách hranice. Ve Freyungu bývá pravidelně ale v Passau už nikoliv. Projeli jsme s kamarádem téměř všechny pivovary v Bavorsku od Bambergu po Alpy ale nikde pivo této značky navaří.
Od: tomas
10. 1. 2009 19:56
Tak to teda opravdu nevím. Na jejich stránkách nic o tom, že by se vařilo jinde uvedeno není a i na rakouských stránkách se píše jen o distribuci
(http://www.dinkelbier.at). Přímo v Hausenbergu jsem zatím nebyl. Kupoval jsem lahvový pivo koncem října a na etiketě bylo brauerei Hausenberg. Je ale fakt, že seznam German beer guide, kterej je celkem aktuální a přesnej pivovar jako funkční neuvádí a i já se už setkal v Bavorsku s tím, že majitelé zavřenýho pivovaru si nechávají vařit pod stejnou značkou pivo jinde a nechávají si jen distribuci. Tak alespoň vím kam na další výlet, abych to vysondoval na místě.
Od: Petr
10. 1. 2009 16:25
to Tomas
Já bych měl dotaz. Píše se tady o pivovaru v Hauzenbergu - Apostelbräu. V posledních dvou letech jsem tam byl dvakrát a pivovar byl uzavřen.Pivo se prý vaří v Rakousku. Nevíte někdo nějaké podrobnosti ? Píšu o pivovaru nahoře nad městem vedle nějaké pizzerie.
Od: tomas
9. 1. 2009 18:07
to Holly
Evropští politici určitě nic nepoznaj, protože podobně velkej pivovar by něco takovýho sponzoroval i jinde. Bejt to třeba v Belgii, tak to taky sponzoruje Stella a ne nějakej malej lambik pivovar.
Od: tomas
9. 1. 2009 18:03
to: Roman Holoubek
Taky jsem nějaký jejich bio piva ochutnal a ty odsuzující reakce nechápu. Všechno vesměs velmi dobrý piva. Jejich špaldový nealko jsem jednou kupoval v bio obchodě v Brně ve Vaňkovce, takže by tam od nich mohli mít i něco dalšího.
Od: Holly
8. 1. 2009 23:19
Evropě bych to rád "ochmelil", neb pivo k Česku patří. Prazdroj, a jeho piva, po tom toužil - a tendr vyhrál. I když jsem slyšel, že jeho zadání bylo poměrně vágní a proto se i těžko počítalo, na kolik taková "sranda" pivovary vyjde. Proto do soutěže leckteré, i velké, nešly. A tak vyhrál Prazdroj a spol... Chtěl to, má to. Snad evropští politici nepoznají, že Pilsner zvolná mění charakter, jak mu klesá hořkost, a G 11 je sice "Excelent" s plnější chutí než G12, ale slabou nevýraznou hořkostí. Vlastností, kdysi tak typickou pro piva z Plzně.
Od: Jiri.J
8. 1. 2009 17:17
Poprvé jsem se s pivem Dinkel setkal cca před 8 lety? Bylo to pivo DINKEL- Apostelbräu- naturtrüb. (Alc. 4,8%Vol. 11,5 Grad). Osobně jej dodnes považuji za vynikající. Je to zrnité, chlebnaté světlé pivo s neobvykle bohatou přísadou kvasnic. Tuším, že byli na trhu první. Další vynikající je pak Unertl. Další mě až tak nepřesvědčily, ale je to příjemné zprstření trhu. Dobé Dinkel jsem měl i ve Francii.
Stránky : 1 2 >>
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT