Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Výlet do Bamberku - den první

ZAHRANIČNÍ
12. 5. 2009 21:41 autor: tomas
Čtenářů: 11104 | Fotogalerie
Komentáře: 14
Máj je lásky čas, lásky k pivu dvojnásob a pokud je prodloužený víkend jak už je začátkem května dobrým zvykem, je také ideální dobou pro návštěvu našich západních sousedů, průzkumu tamních pivovarů, příjemných hospod a pivních zahrad.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
14. 5. 2009 10:06
Dík, jsem rád, že se Vám články líbí. Od lidí jako vy pochvala potěší (bez ironie).
Od: Jiri.J
14. 5. 2009 07:36
Je to samozřejmě dáno i tradicí způsobeu vaření. Saské pilsenery jsou spíše bližší těm severním. Omlouvám se, že jsem zapoměl dodat, že s touto teorií přišel tuším M. Jackson. Kouknu do některé z jeho knih a zkusím to najít a přesně citovat. JInak články čtivé a zajímavé. Díky za ně. J
Od: tomas
13. 5. 2009 23:15
To je zajímavá teorie s tím sladem a asi na tom něco bude. Nevím ale jak je to potom u těch saských pilsů, který se vařej kousek za našima hranicema a patří charakterem spíš k těm severoněmeckým. Tam to vydím na slad i z čech.
Od: jiri.j
13. 5. 2009 16:28
Bamberg je pro milovníka piva skutečně pohádkovou destinací. Já osobně taky považuji Keesmann Pilsener za Top v této kategorii a rád bych připojil v tomto směru i malou poznámku. Skutečně se nejedná o "úplně klasický typ suchého německého Pilsu", jak jej známe ze severu Německa. Jedná se totiž o tzv. jihoněmecký pilsener. Ten je obvykle více sladový, tělnatější a "šťavnatý". Někdy se hranice mezi světlým ležákem a pilsenerem téměř stírá. Ve Francích se navíc termín pilsener užívá velmi volně a často se pod tímto označením skrývá pouze dobrý světlý ležák. Rozdíl mezi pilsenery ze severu a jihu Německa je dán pravděpodobně skladbou sladů, kdy přímořské jsou méně bohaté na protein a aromatické látky, ošlehané severními větry....
Stránky : << 1 2
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT