Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Putování okolím Bamberka

ZAHRANIČNÍ
1. 6. 2009 23:30 autor: tomas
Čtenářů: 8810 | Fotogalerie
Komentáře: 12
Dva dny uběhli jako voda v Regnitzu, v Bamberku už byla za dva předešlé dny většina hlavních pivních záchytných bodů prozkoumána a tak nastal čas na potulku blízkým okolím. Co se chuti piva týče, tak byl, jak se nakonec ukázalo třetí den jasným vítězem.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Petr Ž.
2. 6. 2009 11:18
Také musím souhlasit, že St. Georgen Brau - Ungespundetes je jedním z nej AU. Také se zcela vymyká svou intenzivní, oříškovou, chmeleností a propracovaností domáckým, zrnitým a chlebnatým AU z ostatních franckých pivovárků. Má spíš sklon se blížit propracovaným Extra Hoppy Ales? Jinak mě překvapuje Vaše náklonost k těmto stylům z láhve? Máme zkušenost přesně opačnou. Spousty ovocných esterů, moučných a jiných tónů, které jsou většinou přítomny v lahvových verzích, nehledě na tu "nečerstvost". I když lze přihlédnout i k tomu, že jste piva nakupovali zcela čerstvá přímo v pivovarech.
Od: Petr Ž.
2. 6. 2009 11:03
Příjemné a evokující vzpomínky:). Troufám si tvrdit, že Knoblach - Schammelsdorf, je dnes nejlepší francký pivovárek, či spíše z nej pivem. Jejich dvě verze Ungespundetes, jedna sladová - Keller a druhá extra chmelená Räuschla (i když ho označují jako Märzen) jsou nepřekonatelné ukázky AU. Stejně tak točený Dunkles Landbier a jejich Bock a Maibock jsou špičkové! Všechny jsou velmi komplexní, bohaté, složité, krásně chmelené a přesto velmi domácké. V aroma i chuti je cítit výrazně čerstvý slad, zrní a dokonce v jejich posledním Maibocku (duben) byla výrazné aroma voňavého čerstvého mláta!! To vše pak ještě umocňuje, přesně jak píšete, ta vůně z okloních stodol a statků - báječná atmosféra. Z jakého sladu jsou vařena asi naše piva, když v nich aroma a chuť po čerstvém sladu, zrní a mlátě není?
Schammelsdorf vystřídal Hummela na špici. Abych byl také kritický i na franckou stranu :). Tam se poslední dobou, kromě Kelleru a Märzenu pohoršili (jsou tam cítit, sice jemně, nepatřičné estery, nepříjemná chuť jakoby po láku). Přitom jejich Pils, Märzen a Maibock byli těmi nej ukázkami daných stylů. Nicm,éně pan sládek toho tam má moc, má vše na starosti, divím se jak to vše zvládá.
Musím s Vámi také souhlasit s pivovarem Griess a jejich letním Kellerem, ten patří k jedním z nej¨hezčích ve Francích a jejich extra chmelený AU je také skvělý. V e stejné vesnici je však ještě menší ale o to zajímavější pivovárek Krug, nevím jestli jste ho také navštívili. Který kromě tradičního skvělého Altfrankisch Dunkel Kellerbier vaří, jako jeden z mála in Franken jiné pivní styly. Kromě výtečného Helles (světlého) Rauchbieru vaří i cizokrajné pivní styly, což je na konzervativní Franky, zajímavost. Např Belgian Klostebier, Stout apod. Pivo sice není samospádem ze dřeva, ale je přímo z ležáckých tanků, takže je velmi čerstvé.
Stránky : << 1 2
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2020 | Provozováno na RS MAXSOFT