Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Putování okolím Bamberka

ZAHRANIČNÍ
1. 6. 2009 23:30 autor: tomas
Čtenářů: 12218 | Fotogalerie
Komentáře: 12
Dva dny uběhli jako voda v Regnitzu, v Bamberku už byla za dva předešlé dny většina hlavních pivních záchytných bodů prozkoumána a tak nastal čas na potulku blízkým okolím. Co se chuti piva týče, tak byl, jak se nakonec ukázalo třetí den jasným vítězem.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Roman Holoubek
8. 6. 2009 21:19
Co je umění v marketingu a co už drzost:
Vmíchat občas na správném místě správné info a nenásilně sdělit to co chci je umění v marketingu.

Vnucovat se na každém kroku a všude (na každém webu). Zcela nepatřičně a neuměle šroubovat svou reklamu pod jakýkoli článek a komentář to už je drzost. Předvedu (to mě Honza Kočka, Chody, Marek Kodeda, ani Tomas nebudou mít rádi).
PS: Začínám tuto Šůvinku nemít rád.
Od: Jiří Kaňa
8. 6. 2009 19:12
Petře, vždyť nám to tam tehdy před dvěma rokama chlapík v Hummelu ukazoval. Prostě "ungespundet" (i česky to zní tak trochu jako "nezašpuntovaný") zraje v ležáckém sklepě ne tak utěsněný, jak dnes bývá zvykem. Výsledkem je, že oxid uhličitý částečně uniká i při ležení a pivo se tudíž tak moc nenasytí. Dřív prostě nemívali tak dobrý tlakový nádoby jako dneska, a tohle je prostě takovej dotek historie.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak kategorie "Keller" se zas týká trochu něčeho jinýho. Čili pivo může být "Keller" i "Ungespundet" zároveň, ale naopak vůbec to tak být nemusí (představ si "ungespundet" porter a nebo "Keller" Pardál :-)

Jinak s tou atmosférou máš pravdu. A to jsem k tomu jenom lehce přičichnul...
Od: Sunar
8. 6. 2009 14:48
Hezký den všem příznivcům dobrého moku v Reatauraci U Šůvinky na Havlíčkovo náměstí 7 Praha 3 jsem byl dnes mile překvapen nabídkou a kvalitou dobrého piva Herold 10, Herold 12, Herold Granát, Rapušák kvasnicový, a Bělčický Car a Carevna. Majitel mi sdělil, že ve středu doveze pivo KVASAR ze Sentic a to všechny tři druhy medového piva a pivo z pivovaru PEGAS všechny 4 druhy co teď pivovar vaří. Jistě doporučuji a sám na tyto piva dojdu je ochutnat. Váš Jan
Od: Petr Ž.
4. 6. 2009 09:30
To: P. Vácha. Musím s Vámi souhlasit, zejména pak s poslední větou. Nevím čím to tam je, ale ta uklidňující, uvolněná venkovská atmosféra v kombinaci s výborným domáckým pivem a jídlem, i lidmi a navíc venku za sluníčka na pivních kellerech či v biergarten je neuvěřitelná. Někdy si tak představuji ráj :)
Od: tomas
3. 6. 2009 12:34
Jo v Buttenheimu jsme se taky stavovali, jenže jsme trefili nedělní oběd a v pivovar.restauracích bylo totálně plno. U St.Georgen obsluha nestíhala, ale v Lowen jsme poseděli. Tamní kellery jsme taky prohlídli a zvlášť ten pivovaru Lowenbrau je krásnej. Ty 2 pivovary hned vedle sebe je zajímavej úkaz, ale stejný je to vlastně i v Plzni. 2 pivovary dokonce se stejným dvorem jsou taky v šumavským Drachsenriedu kousek od CZ hranic.
Od: Jiri.J
3. 6. 2009 12:03
Odpovím, za P.Ž. Někdy se pojmem Kellerbier označuje nefiltrovaný ležák, někdy i Ungespundetes. Ungsp. je pivo, které dozrává ve sklepích v částečně otevřených kvasných tancích. Výsledkem je pak jeho menší sycení CO2. Obvykle se rovněž nefiltruje a více chmelí. Prostě v některých případech jde o identický pojem. Kellerbeir, na rozdíl od Ungsp. není asi přesně definovatelný a je volnější pro konkrétní užití. Jinak taky souhlasím se Schammelsdorfem a připojuji se k P.Ž. s doporučením dvou pivovarů v Buttenheimu (Lowenbrau a St. Georgen). Stojí na jedné ulici hned vedle sebe. Oba mají pivovarskou restaruaci (lepší je však zajet si 2. min. do jejich Kellerů- taky vedle sebe) a oba mají fantastické, výrazně chmelené Ungesp.
Od: Petr Vácha
3. 6. 2009 09:43
Dotaz k Petrovi Ž: ačkoliv jsem již několikrát navštívil tuto bohulibou oblast, nemám jasno v jedné věci - je nějaký rozdíl mezi pivy "keller" a "ungespundet"?
Jinak plný souhlas s kvalitou piva ze Schammelsdorfu. Čepovanej je prostě fantastickej, považuju ho za nejlepší ze všech piv, který jsem v B. a okolí ochutnal a i lahváče rozhodně stojí za dovoz do Čech (i když je cítit rozdíl). Mám za to, že na čepovaný pivo je škoda jezdit do B. (s výjimkou Schlenkerly) a je lepší objet několik vesnic v okolí ( ... a navíc ta uklidňující vesnická atmosféra!).
Od: Petr Ž.
2. 6. 2009 18:34
Tak to jo, oproti českým lahváčům je to samo někde jinde, já si také vozím basy na doma:) Ale vom Fass je pro mě přeci jen podstatně lepší a čerstvější. Co se týče filtrace, tak upřednostňuji, nicméně právě Kellerbiery jsou výtečné nefiltrované. Je zajímavé, že i když jsou nefiltrované, tak jsou chutově velmi bohaté, domácké, komplexní - prostě výtečné. Proto moc nechápu, a tuto otázku si klademe často, proč to u nás nejde, když tam ano? U nás jsou nefiltrovaná piva velmi prázdná, chuťově fádní a oploštělá a navíc veškeré senz. vlastnosti jsou schovány za kvasnicemi, které vše strašně přebíjí.
Když jste zde mluvili o St. Georgen AU, tak bych doporučil přímo na kraji Buttenheimu, kde se pivo vaří,jejich krásný letní Keller na kraji lesa, kde jsou i terasovité louky s jabloněmi a pěkným výhledem na městečko s pivovary. Hned naproti St.Georgen Keller je blíže u silnice druhý letní keller sousedního Buttenheimského pivovaru Löwenbrau (shoda jmen s mnichovským), který má opět výtečné, extra chmelené AU. Oba pivovary patří jedné rodině a jsou na stejné ulici hned vedle sebe.
Od: tomas
2. 6. 2009 15:44
pro P.Buriánek. Přesně, další důvod se tam vrátit. Snad mi to ještě v létě aspoň 1 vyjde.
pro P.Žalio: Nemám k lahvovýmu nějakou zvláštní náklonost, ale když si chci tamní pivka vychutnat i později (třeba včera výbornej Marzen a Ungespundent Wagner Merkendorf) tak jiná možnost není. Sudový pivo sem nikdo nevozí a přímo k bamberku ke zdroji se dostanu max.tak 1-2x do roka. Právě včera mi paradoxně chutnal ten Wagner z lahve víc než tam na místě, protože oproti českým a hodně často průměrným lahváčům je to výrazná chuťová změna a tam na místě mi mezi tou vší dobrotou přišel nevýraznej. Vím z diskuzí,že máte radši filtrovaný pivo a je fakt , že za kvasnice se kdejakej nedostatek schová, ale já mám prostě slabost pro nefiltrovaný. Senzoriku moc neřeším, buď mi pivo jednoduše chutná nebo nechutná a nefiltrovaný pivo mi většinou chutná víc a je i zdravější.
Od: Petr Buriánek
2. 6. 2009 12:20
Ne, pivovar Krug jsme již bohužel nestihli, neb jsme měli domluvenou exkurzi v Mahrsu. Další důvod se tam vrátit...
Stránky : 1 2 >>
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT