Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Cesta na drsný sever

DOMÁCÍ
23. 11. 2009 22:29 autor: tomas
Čtenářů: 11449 | Fotogalerie
Komentáře: 3
Oblast Trojzemí severně od Liberce dává nahlédnout v poměrně malém okruhu hned do třech rozdílných kultur zapadlého koutu Německa, Čech i Polska a právě do těchto míst směřoval nedávný zájezd malé cestovní kanceláře Hraboš, zaměřující se na adrenalinově-poznávací pivní zájezdy.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
9. 12. 2009 14:52
to Elf: Já mám trochu jinou zkušenost, takže je to asi i tam o výkyvech v kvalitě. Ve Frenzel brau mi tenkrát taky Pils chutnal a chutnal mi i Pils v Bautzener brauerei. Měl jsem od nich i granátový pivo v NRW lahvi z nápojky a taky chutný. Naopak 2x jsem měl smůlu na zkyslý pivo v Obermuhle v Gorlitz a kyselý bylo i v minipivovaru v Ostritz (malým městečku mezi Zittau a Gorlitz), ale tam už je to teď zavřený. V Žitavě jsem měl z tamního pivovárku výbornej Pils v patentní lahvi někdy před 4 lety, ale to tam provozoval pivovar jinej majitel a pivovar se jmenoval Burgebrau. Teď se to pivo se stejnou etiketou vaří v Eibau a už je ten pils trochu slabší.
Když byste měl článek, není problém ho zveřejnit i tady na PO.
Mně letos příjemně překvapili piva t malých pivovarů a minipivovarů v saským Krušnohoří. Třeba v pěkným městečku Zwonitz je dobrej restaurační pivovar.
Od: Elf
9. 12. 2009 12:40
V Žitavském Brau- & Schnitzelhausu jsem byl o letních prázdninách. Na čepu měli dva sladové ležáky a Köstritzer Schwarzbier. Navíc na venkovní tabuli se mnístní piva jmenovala jinak, než jak byla pojmenovaná v nápojovém lístku. Každopádně se jednalo o průměrná a fádní piva, takže jste o moc nepřišel.
O něco lépe dopadly minipivovary v Görlitz a v Bautzenu (Frenzel-Bräu). Zatímco Pilsy a pseudoschwarzbier z Bautzener Brauerei byly otřesné. V Hausbrauerei Obermühle (Görlitz) měli celkem slušné tmavé a Pils, který však byl světlám ležákem. V Frenzel-Bräu byl na čepu výborný Pils s čerstvě chmelovým charakterem. Bohužel jako speciál byl zrovna k mání Kirschbier.
Chtěl jsem/Chci o tomto výletě napsat článek, ale pořád jsem se k němu nedokopal:o).
Od: Padych
26. 11. 2009 11:12
Varnsdorf znám velice dobře, i když jsem tam už pár let nebyl. Těch hospůdek tam bylo dost, možná dneska už některé neexistují, nejradši jsem měl hospodu Severní dráha, kousek od nádraží!
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT