Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Loňská pivní rekapitulace

DOMÁCÍ
3. 1. 2010 00:01 autor: tomas
Čtenářů: 9816
Komentáře: 20
Během přelomu starého a nového roku je v médiích už tradičně věnován velký prostor přehledům nejrůznějších událostí za uplynulý rok a tak si i já dovolím čistě subjektivní zhodnocení uplynulého roku co se týče piva, jakožto svého koníčku č.1 a přiženu trochu té vody do mediálního mlýna.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
11. 1. 2010 17:04
Kisutam: Je to tak. Ve Dvoře Králové nebo Mostě to taky do poslední chvíle utajili.
Od: Kisutam
10. 1. 2010 17:57
Objeví se určitě ještě další pivovárky,které zde nebyly uvedeny.Dám příklad-pracuji v Přerově,chodím zde i na pivo,čtu veškeré regionální tiskoviny a přesto jsem se o otevření minipivovaru Parník dozvěděl 14 dní před otevřením.Proto možná s dalšími pivními adresami budeme ještě překvapeni.Dodám jen-kéž by a co nejvíc.
Od: Man
8. 1. 2010 16:53
Díky za zajímavý komentář. Doplnil bych ho o následující:
- pro mne je zklamáním roku Plzeňský Prazdroj. Hlavně proto jak nedokáže reagovat na kritiku masy českých pivařů, kteří mu stále častěji, leč marně, jak se ukazuje, vyčítají klesající úroveň jeho piv¨
- zklamáním číslo dvě je chování manažerů Heinekenu, kteří sice veřejně deklarují, jak jim záleží na českém trhu a zdejších pivařích, ale v praxi se drží jen zažité praxe nadnárodních koncernů „prachy na prvním místě“. Proto stejně jako autor komentáře čekám brzký konec pivovarů Louny a Krásné Březno a přesun jejich produkce do Krušovic, vlastně Heinekenu ČR, jak se od letoška jmenují
- za počin roku 09 leckdo označí možná expanzi K- Brewery, ale až čas, možná už letošek, ukáže, jak manažeři zvládnou řízení této trochu nesourodé korporace. (To, že najely do získávání hospod po jistém „vzoru“ ani nepřekvapuje, když jich gró přišlo z Prazdroje…) Pak nezbývá než ocenit počínání Budějovického Budvaru, který byť „sám voják v poli“, drží svůj podíl na trhu, kvalitu svých moků, přišel s 11kou Pardálem a ekonomicky, díky včas přijatým opatřením, nijak nestrádá.
Mimochodem velmi jsem zvědav na loňská statistická čísla o produkci jednotlivých pivovarů. Než Prazdroj vyhlásil informační embargo na čísla o své produkci, přišel v produkci o více než 200 tisíc hektolitrů. Zastavil propad, nebo byl ten sešup ještě větší? Na to jsem fakt zvědav.
Od: Petr Franěk
7. 1. 2010 12:03
tomas:S tím koncentrátem fakt nevím, info mám od jednoho člověka z Prahy co vaří dobré pivo a má přehled. Jmenovat nechci. Jednou jsem o tom psal na Pivní.info jako reakci na jakýsi článek od Marka Kamlara a druhý den vše o tomto tématu zmizelo.Tak nevím co si o tom mám myslet. Sladové koncentráty vyrábí např. Weyermann a jsou běžně v prodeji i u nás přes internet.
Od: tomas
6. 1. 2010 12:47
Petr Franěk: No psal mi Luděk G., že se mu tam teď to pivo podařilo ochutnat a prej to stojí za to a něco tam p.Koza ještě má. I když podobný extrémy moc nevyhledávám tak decku bych mohl zvládnout. U Medvídků vařej z jakýho koncentrátu ?
Od: Petr Franěk
6. 1. 2010 11:58
tomas: Pokud ho tam zastihneš, tak možná ano. Mě říkal, že chce něco nechat tak aby to zrálo alespoň rok. Vařilo se to v dubnu 09. Je to opravdu pouze ze sladu vody a chmelu bez koncentrátu jako se to údajně dělá v nejmenovaném pivovaru v Praze vařícím rekordní pivo. Mě přišlo vyjímečné dobře pitelné bez akoholové příchuti. Mesmí se toho vypít moc to je jasné.Samosebou, je to silné pivo a nechutná to jako 14. Pokud se k tomu dostaneš, napiš svůj názor. Jsem zvědav.
Od: Milan
4. 1. 2010 16:06
Skoro se vším s autorem souhlasím, jelikož je má pivní paměť krátká, připojím pár poznámek s konce loňského roku.
Krumlov jsem ochutnal snad po roce, dříve jsem nenašel odvahu a ani jsem po něm obzvlášť nepásl. Pak jsem ho objevil v obchodě, fakt se dost zlepšil, desítka sice dost nakyslá, Petr Vok pokaždé úplně jiný, dvanáctka se však již dala pít. Tak snad se již odrazili ode dna. Zlepšení je jasně znát i u Jihlavy a částečně i u Platanu. Nikdy mne nezklamala na rozdíl od jiných i Holba, neriskuji a vždy upřednostňuji 12, podle mne nemá chybu.Poutník vždy vynikajíci včetně Vánoční 14%. Herold točený výborný, lahvovému jako by občas chyběl říz, to stejné Krakonoš. Snad nejlepší pivo z průmyslových pivovarů však byl 12% ležák Konrád s jakousi ruskou zadovkou, tu jsem litoval, že jsem nezakoupil víc, to ani nový Lobkowicz nezaboduje, navíc za poloviční cenu.
A největší propadák - asi Hradecký votrok, copak to v tom Havlbrodě dělají, tam asi CKT a HGB nezahálelo. Europivo s nulovým potenciálem.
Od: tomas
3. 1. 2010 22:15
Petr Franěk: No názej je to pro to pivo výstižnej. To je ale vážně jenom ze sladu a žádnej cukr ? Do Podskalský se teď 11.1. možná půjdu podívat na den otevřených dveří. Nevíte jestli to pivo tam ještě má a byl by ochotnej dát ochutnat? Díky za info.
Od: Petr Franěk
3. 1. 2010 17:18
Tak já, pokud vynechám Bavorsko, jsem nejlepší pivo a zodpovědně říkám i v životě, pil u ing. Kozy v Podskalské. Jeho nepřekonatelný a neuvěřitelný 37° samosladový Smrtihlav je pro mě úplným zjevením. Škoda, že není nikde v prodeji. Ale to je na Pivního oskara. Věřte mi.
Od: pechi
3. 1. 2010 02:15
Nemám, co bych dodal. Snad jen moje vlastní hodnocení výborných piv za rok 2009 - Herold ve všech podobách exceloval, Kout, Kácov, Poutník již zmíněny byly. Klostermann, Rychtář 12, Konrad, Svijany (určitě jsem na spoustu dobrých piv zapomněl), ze špatných je to ona Loučná přímo v Loučné a Vrchlabská náhražka z petky. Mrzí mě, že jsem loni neochutnal Tambora, Rychnov nebo Žamberk, to už si bude žádat rok tento.
Stránky : << 1 2
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT