Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Loňská pivní rekapitulace

DOMÁCÍ
3. 1. 2010 00:01 autor: tomas
Čtenářů: 9879
Komentáře: 20
Během přelomu starého a nového roku je v médiích už tradičně věnován velký prostor přehledům nejrůznějších událostí za uplynulý rok a tak si i já dovolím čistě subjektivní zhodnocení uplynulého roku co se týče piva, jakožto svého koníčku č.1 a přiženu trochu té vody do mediálního mlýna.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
31. 5. 2010 16:02
Tu vizualizaci jsem tam viděl, ale byla to fakticky jen varna. Nevím v čem to budou kvasit. Dřevěný sudy jsou dost nákladná záležitost na pořízení i na údržbu. Každopádně to bude zajímavost pro turisty, při akcích, jako jsou tam i ty další dílny. Holt středověk teď frčí. Kdyby tam ale obnovili normální letní výletní hospůdku co tam kdysi byla tak by udělali možná líp. Po výstupu na hrad by nějaký to pivko bodlo a teď tam není občerstvení žádný.
Od: Luděk
31. 5. 2010 13:55
A k tomu Šelmberku (podle místní mluvy Šelemberku) - jestli jsi byl v hradní věži/rozhledně, tak jsi viděl vizualizaci pivovárku a kde bude v areálu hradu stát - prý do 2 let by to mělo být hotové. Kvašení v plastovém barelu je zatímní provizorium.
Od: Luděk
31. 5. 2010 13:45
Jo, ve Veselce, sládek J. Kohák. O tom druhém nevím nic.
Od: tomas
31. 5. 2010 13:20
Luděk: To myslíš v tý hospodě Veselka? Mám informaci o ještě jednom údajně vznikajícím v Litomyšli, co má registrováno asi 7 názvů piva spojených s B.Smetanou. Nějaká firma Kubík. Jinak teď v sobotu jsem si na Šelmberku loknul toho středověkýho piva cos avizoval a kupodivu se to dalo polknout i když proběhlo teprve hlavní kvašení. Kvasí to ale v plastovým barelu, takže středověk vodsamcaď podsamcaď.
Od: Luděk
31. 5. 2010 12:29
Pivovárek v Litomyšli s pivem Bedřich bude otevřen nejdříve v období červenec/srpen 2010. Info přímo z pivovaru.
Od: Kulík
20. 1. 2010 20:58
Kdo by se nudil, tak docela "ftipný filmový" pozdrav lze poslat z webovky www.mycitymovie.com
Od: Petr Franěk
15. 1. 2010 16:33
Marku, také jsem to hledal ale bez úspěchu. Také se mi nechce věřit o nějaké cenzuře. Nicméně to tam druhý den nebylo. Ale to je jedno. Psal jsem tam totéž co tady v reakci na to jak jsi psal, že U Medvídků je nejlepší pivo. Třeba je, jen by se mělo uvádět na rovinu jak se vyjímečná piva vaří. Samozřejmě pokud je to pravda protože já u toho nebyl a pouze jsem to slyšel od člověka kterému věřím. Platí to přirozeně i pro ostatní výrobce.
Od: Kisutam
12. 1. 2010 19:26
To Marek Kamlar:Ten komentář od Petra Fraňka bych si taky velice rád přečetl,ale nemůžu ho tam najít.
Od: Marek Kamlar
12. 1. 2010 18:08
To Petr Franěk: Ten tvůj komentář ohledně používání sladového koncentrátu U Medvídků pro výrobu X-beer na PI určitě někde bude, rozhodně ho nikdo nemazal.

Jinak něco málo v tomto smyslu naznačoval i pan Koza, proto bych tomu i věřil. Navíc je-li Smrtihlav označován za jediné čistě sladové pivo u nás, asi na tom vážně něco bude.
Od: pechi
12. 1. 2010 09:10
K Smrtihlavu - měl jsem tu čest jej včera koštnout, z koňakovky. Moc dobré, jen už to není pivo, spíš pivní likér. Zajímavá záležitost. Alkoholovou stopu jsem samozřejmě cítil, sladkost taky, tady je udivující, že jsme já i kolega čekali sladkost intenzivnější, připadala nám na úrovni Primátora 21% či 24%. Pivo kvasilo přes měsíc a byly použity různé druhy kvasinek. Pan sládek je postupně zkoušel, optimální byly dle něj kvasinky medovinové. No ale Podskalská polotmavá koza - to je pivečko jako křen...
Stránky : 1 2 >>
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT