Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Poslední sbohem

DOMÁCÍ
26. 1. 2010 22:35 autor: tomas
Čtenářů: 11812 | Fotogalerie
Komentáře: 3
Konec lounského pivovaru byl po zkušenosti z Kutné Hory a Znojma sice tak trochu očekávanou záležitostí, přesto ale překvapila rychlost s jakou k tomu došlo.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: Zdeněk
10. 3. 2010 00:37
Jsem malým akcionářem Lounského Pivovaru. Cítím se tímto krokem ze strany hlavního akcionáře poškozen. Ani se o tak závažném rozhodnutí nejednalo na valné hronadě. Na investice tato a.s. přitom peníze má vždyt nikdy nebyly žádné dividendy, vše zůstalo ve společnosti. Namáte někdo stejný pocit?
Od: padych
29. 1. 2010 13:03
To bude asi tím, že politici sami moc pivo nepijí. Anebo že by jim šlo jen o peníze a my, řadoví pivaři, ať konzumujeme pomalu už jen "univerzální europiva"?
Od: zh
28. 1. 2010 17:05
ad) Poslední sbohem: Pěkný koment, s novými postřehy. Autor má pravdu: ano, za řadu věcí si mohou Češi sami. Že to tu cizinci pozavírají? A proč ne, když to tu koupili. Tak proč nadávat, že? Otázkou spíš je, jestli se z toho dokáže někdo poučit. Ve skvělé kondici je třeba Budějovický Budvar. Navíc už 20 let dokazuje, že se umí rozvíjet sám, bez cizího, tedy i zahraničního kapitálu. Politici se hádají, zda ho prodají (nejlépe nějaké nadnárodní korporaci), místo toho, aby dali Budvaru šanci dál expandovat. Tedy třeba kapitálově vstupovat do jiných pivovarů, doma i v cizině, a růst. Neslyšel jsem, že by to někoho z nich napadlo… Přitom je jasné, že nějakých 20 až 30 miliard korun z jeho prodeje díru státního rozpočtu zvící 1,2 bilióny korun nealepí. To bude tak na 13té důchody nebo pár kilometrů drahých dálnic… Za to se ztratí pilíř skutečně českého pivovarnictví, ať už jde o výrobní postupy, suroviny, kvalitu, a v neposlední řadě i značku a tradici. To je to, o čem by měli politici, mají-li nějakou hrdost a vizi, přemýšlet. Jen se obávám, že nich chci asi mnoho.
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT