Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Kavárna Na Šumavě

DOMÁCÍ
2. 2. 2010 21:24 autor: tomas
Čtenářů: 9487 | Fotogalerie
Komentáře: 3
Ne, nebude tentokrát řeč o cestě do hlubokých hraničních hvozdů, ale o příjemném místě v Praze, které se v poslední době čím dál víc profiluje jako zajímavé místo pivní.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: cahy
9. 2. 2010 23:26
ad) Ostravar skončil … Tahle zpráva mě dost pobavila. Ještě nedávno život Bazala prodlužovali pro velký zájem. A teď trapný konec. Navíc trendem v zemi je nákup lahvového piva na úkor piva točeného a tady Ostravar přechází na sudy… Co se do nich asi bude stáčet? Zase jen Ostravar… , soudím. A loňský nárůst 250 procent? Když se startuje z nuly, proč ne, že? :) Prostě, když dva dělají totéž, není to totéž. Jako první s „pivem, které si vytvořili sami pijáci“, tedy se značkou Pardál, přišel Budvar a dokázal ji na trhu prosadit. Bazal byl napodobeninou a podle toho skončil…
Od: tomas
3. 2. 2010 10:36
Jiří Kaňa: Já na Šumavu jezdim taky tak 2-3x do roka a nevím jak jinak než mrtvej les označit území cca od Bučiny po Březník. Ty uschlý pahejly a mezi nima 20cm výhonky mne nějak nepřesvědčují o tom, že tenhle model je správnej. Taky mi vadí striktní bolševický zákazy vstupu do míst kam se z německý strany dá normálně dostat. Viz třeba Svaroh, kde byla kdysi před válkou i turistická chata a tetřevové mohli taky v klidu tokat. Asfaltky z doby socíku v 1.zóně, kde jezdí těžký lesácký vozidla a džípy ochranářů jsou taky asi v pořádku. Pěšáci a cyklisti by na nich ale asi způsobili těžkou erozy půdy jak hlásaj chytrý zákazový cedule.

Jo, na ten Vyšší Brod by mohlo dojít, i když kvalita trochu upadla jak jsem zjistil teď ve Zlejch časech. Taky Krumlov se snad ještě počítá do Šumavy.....
Od: Jiří Kaňa
3. 2. 2010 09:23
"...panstvu z národního parku Šumava, které jde totalitními zákazy proti lidem a vytváří mrtvý les..."

Ach jo, jezdím na Šumavu pravidelně nějak jsem nezaregistroval, že by na Šumavě národní park někde vytvářel mrtvý les... Je ale pravda, že Park hrubě podceňuje kominikaci s obcemi. Docela by mě zajímalo, jak by Šumava prosperovala, kdyby tam nebyl ten ošklivý a zlý národní park. No, koneckonců, možná časem uvidíme.

Ale zpátky k pivu - ten "šumavský certifikát" má i vyšebrodský Jakub, tomu bych přál, aby se mu v Praze taky zadařilo.
Stránky : 1
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT