Přejít na navigaci (přeskočit obsah)

Komentáře článku

Pivní smutek i radost

DOMÁCÍ
1. 6. 2010 22:35 autor: tomas
Čtenářů: 23100 | Fotogalerie
Komentáře: 83
Jako by těch špatných zpráv na poli průmyslových pivovarů nebylo za loňský a letošní rok přičiněním společnosti Heineken málo, tak přichází další Jobova zpráva tentokrát z teploučkých kanceláří pražského Ministerstva zemědělství.


Přidat komentář     Zobrazit článek
Položky označené symbolem * musí být vyplněny, jinak nebude příspěvek zapsán.
Jméno*  
Text*
Kód z obrázku:*Security Image
Od: tomas
14. 9. 2010 07:34
moreli: Dík za info. Byla by každopádně škoda kdyby v tak originálním podniku trvale skončili u obligátního Prazdroje a Budvaru. Snad bude i ten vlastní pivovárek.
Od: moreli
12. 9. 2010 13:27
tomas: Tak jsem právě vrátil z Dašic. Měli otevřeno jen tento výkend u příležitosti posvícení. Oficiálně otevřou snad v říjnu. Restaurace ve sklepích je hotová, zbývá zprovoznit kuchyň. Čepovali Budvar a Pilsner. Budvar za 25kč - tak levný jsem ho dlouho nepil. Vzlášť v takovém prosředí. Cihlová klenba, cihlové zdi, masivní tmavý nábytek, intimní osvětlení, členitá restaurace - několik propojených sklepů. Prostě moc pěkné.
Od: tomas
11. 9. 2010 08:08
Luděk: No já tam ještě nebyl tak uvidíme co z toho bude. Místo je to určitě dobrý, ale ten název "Pivní muzeum" moc nechápu a 30 píp na 100 míst už je vážně trochu mimo. I kdyby byla hospoda permanentně plná tak výtoč jednotlivejch piv nikdy nebude stačit na udržení čerstvosti veškerýho nabízenýho piva navíc často nefiltrovanýho a háklivějšího ke zkažení.
Od: Luděk
10. 9. 2010 20:41
Pivní muzeum v Dlouhé ulici, jdouce dnes "náhodou" okolo, mělo ještě ve 14 hodin zavřeno a uvnitř zcela pusto (míněn personál). Tak nevím...
Od: tomas
9. 9. 2010 15:51
moreli: V sobotu se snad taky budu vykulovat v Kostelci, ale ty Dašice mě každopádně taky zajímají. Když hospoda s pivovarem vznikne v bejvalým pivovaru tak je to ta nejlepší varianta.
Od: moreli
9. 9. 2010 10:01
Včera jsem se byl podívat v Dašicích. V 17.30 venku ještě pracovalo asi deset lidí. Do sklepní restaurace jsem se pochopitelně nedostal, ale celý areál vypadá z venku moc dobře. Co budou točit nevím, žádné logo, nic co by identifikovalo dodavatele piva. Vlastní pivo bude nejspíš hudbou budoucnosti. U otevření v sobotu nebudu, jedu se vykulovat do Kostelce, tak snad v neděli zajedu na jedno :-)
Od: Luděk
8. 9. 2010 17:35
to pechi a tomas: O žlutickém taky nic nevím. Co se zkusit zeptat v chyšském pivovaru - je to nedaleko? Prostějovský jsem sondoval v zimě v Infocentru a u kamaráda z města, když i tam probíhala v místním deníku soutěž o názvy piv. Taky nic. Nechávám tomu volný průběh.
Karlštejnské, od pana Chyby, by měli točit v okolních vesnicích a přímo v Karlštejně bude (je) jenom technologie. Tak mi to prezentoval pan Chyba vloni v září při Vinobraní. Letos tam jede Siki, třeba něco nového zjistí.
Včera jsem byl v Plzni ve Světovaru po hodně letech a teď, co jsme to Evropské hlavní město kultury 2015, možná ožije i díky dotacím jeden z plánů postavit v areálu bývalého pivovaru malý restaurační. Bylo by to hezký - ostatně, který pivovar v ČR je (i po tolika letech po zavření) v názvu linky MHD tramvaje č. 2? Ne jenom jako trolejbusová zastávka Gambrinus a U Prazdroje? :-) Staticky je díky použité konstrukci v dobrém stavu.
Od: tomas
8. 9. 2010 12:57
pechi: Tak o Žluticích se mi nic nedoneslo. Z poslední doby mám info o Prostějově, kde se na Plumlovský ul. chystá restaurační pivovar Hanák a o Karlštejně kde by mělo být taky něco ofiko.
Od: pechi
8. 9. 2010 12:14
Luděk a tomas: Sice je to kousek stranou od Rochlovů a Úlic, ale v pondělí mi někdo v hodpodě říkal, že se chystá novej pivovárek ve Žluticích. Má to být už ve stadiu finálních prací. Víte k tomu něco bližšího?
Od: tomas
7. 9. 2010 22:57
Luděk: Jo, na zámku se bydlí, ale na opravu zdevastovaný budovy pivovaru těžko budou mít potřebný miliony. Původní sladovna je aktuálně ale na prodej, tak třeba to někdo časem opraví.
Stránky : << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >>
Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek uživatele, který v diskusi použije vulgární slova a společensky neúnosné výrazy.
  skenovat0001_1

© Pivní Obzor 2007 - 2024 | Provozováno na RS MAXSOFT